zijactief logo
Programma ZijActief 2023:

Het bestuur van Zijactief Heijen organiseert elk jaar een groot aantal boeiende activiteiten.
Deze avonden worden altijd druk bezocht.

De vereniging telt op dit moment 90 leden. Nieuwe leden zijn van harte welkom.
Zij kunnen vrijblijvend een avond bezoeken.
Inlichtingen hierover kan men inwinnen bij Antoinette Linders, tel. 06-45768557  of Tonny Blom tel. 0485 512840 of 06 40242093

Misschien ook iets voor u? Kom gerust eens een keertje kijken.
Bestuur Zijactief Heijen

Agenda 2023:
03-01-2023  Oliebollenwinterwandeling in de middag
20-01-2023  Jaarvergadering met muzikale bingo met Guido Molmans in de avond
06-02-2023: Slapen als een roos met Rozemartijn van Amstel in de avond
02-03-2023: Workshop positieve gezondheid met Burgerkracht limburg in de avond
23-03-2023: Dag voor alleengaanden
04-04-2023: Flim op diverse plaatsen ZijActief Limburg middag/avond
05-04-2023: Modeshow met modehuis Zi-Zo Gennep in de avond
16-05-2023: Plastic en ik met Wilhemien Doners in de avond
20-05-2023: Vogelhuisje maken met IVN in kapschuur in de middag
07-06-2023: Fietstocht vroeg in de middag
20-06-2023: Ledendag ZijActief Limburg
30-08-2023: Busreis
22-09-2023: Presentatie/lezing borstkanker met dr. O. Boelens in de avond
19-10-2023: Spellen avond en quiz in de avond
20-11-2023: Optreden Golden Liesjes in de avond
13-12-2023: Kerstviering in de avond
 

20 november: Gezellige avond met optreden Golde Liesjes

Op 20 november hebben we een druk bezochte en erg gezellige avond gehad in d'n Toomp.
We hadden de Golde Liesjes uit America weten te strikken om voor ons op te treden. Ze zingen Nederlandse smartlappen
en Duitse schlagers en  brengen dit met veel enthousiasme en humor. Iedere kon lekker meezingen en we hebben
erg gelachen om de gekke noot die ze aan elk liedje toe hadden gevoegd. De foto's spreken voor zich.
 
gezellige avond 1  gezellige avondgezellige avond 2gezellige avond 3

19 oktober: Spellen avond en quiz

Op donderdag 19 oktober hebben we een gezellige avond gehad met diverse spellen. De aanwezige dames waren erg fanatiek in het oplossen van de quizvragen maar ook de houten spellen waren erg in trek.De "lopende band" in de pauze was een goede oefening in onthouden van alle voorwerpen. Naar de prijsuitreiking werd dan ook hals reikend uitgekeken en na controleren van alle antwoordenkon het bestuur dan ook groep roze als winnaar uitroepen. De meeste dames gaven aan, een spellen avond, dit moeten we elk jaar een keer doen!

spellendag oktober 2023 a   spellendag oktober 2023   spellendag oktober 2023b    spellendag2023c

Busreis Zandsculpturen Garderen 30 augustus

Hoewel de weersvoorspelling niet veel goeds in petto had, waren er toch 41 dames die met goede zin klaarstonden om 9.30 uur om een gezellig dagje uit te gaan. Onderweg hebben we fikse regenbuien gehad, maar zodra we bij de koffiestopplaats De Ruggestee in Hoenderloo waren, waren het nog wat kleine drupjes. Na de koffie en appeltaart was het tijd om door te rijden naar Garderen.Eenmaal in Garderen werden we ontvangen in stijl en hebben we de bijzonder knap gemaakte zandsculpturen en beelden kunnen bewonderen onder een lekker zonnetje. Iedereen was er enthousiast over hoe de Vaderlandse geschiedenis werd uitgebeeld in zand. Knap hoe de makers gezichtsuitdrukkingen kunnen maken met zand en door de informatieborden ernaast werd je ook goed geïnformeerd.Rond 17.00 uur was het dan tijd om te vertrekken naar De Thornsche Molen in Persingen waar we konden napraten tijdens een lekker 3-gangen diner. Hierna werd de tergreis naar Heijen ingezet door Jos, buschauffeur bij Munckhof Reizen, waar we om 20.30 uur terug waren op het kerkplein. Aan de reacties te horen had iedereen zich vermaakt de hele dag en was de stralende zon een mooi extraatje.

Garderen 1  thumbnail Garderen 4

thumbnail Garderen 2   Garderen 3

De jaarlijkse fietstocht van ZijActief Heijen 7 juni

Onder een schamel zonnetje en sommige dames in geel of oranje gekleurde veiligheidshesjes begonnen 24 dames aan hun fietstocht uitgezet door Truus  Weemen en Marianne Kerkhoff. In Gennep sloten nog eens 4 dames aan en toen we de Gennepse brug over waren, fietste iedereen ontspannen richting Beugen. Via een prachtige route voor vele nog onbekend kwamen we aan bij restaurant “de Heksenboom “in St. Anthonis. Daar zaten al 5 dames die door omstandigheden net mee konden fietsen maar er wel gezellig bij wilden zijn.Daar genoten we van een uitgebreid lunchbuffet en werd er heel wat afgepraat en gelachen. Na het buffet was er voor de liefhebbers een wandeling in het bos en wie daar niks voor voelde, zocht een plekje op het grote terras en het animo hier voor was groot. De terugweg was nog mooier dan heen, via Stevensbeek naar Sambeek, met z’n allen op de pont en onderweg werd er door een lid vaak op haar telefoon gekeken want haar dochter stond op het punt van bevallen. En eenmaal in Heijen hoorden we dat Antoinette Kerkhoff weer oma was geworden. Een mooiere afsluiting van deze dag konden we ons niet wensen.

Fijne vakantie allemaal
fietstocht juni 2023fietstocht juni 2023cfietstocht juni 2023afietstocht juni 2023b

Op 16 en 20 mei hadden we twee interessante activiteiten:

16 mei was er een lezing over het gebruik van plastic genaamd “Plastic en ik” door Wilhelmien Donkers.
Op deze interactieve avond hebben we aan de hand van stellingen, feiten, meningen en een quiz meer geleerd
over het gebruik van plastic en zijn er diverse alternatieven en praktische tips gegeven. Kortom erg leerzaam om er stil bij te
staan hoe we er aan bij zouden kunnen dragen om een schonere wereld te creëren waar plastic een steeds kleinere vervuiler wordt.
plastic en ik  plastic en ik 3plastic en ik 2
Op 20 mei was er het maken van een vogelhuisje bij het IVN in Gennep een leuke en leerzame activiteit. Onder de bezielende leiding van Jos Ballast en andere
vrijwilligers van het IVN werd er druk gewerkt in de kapschuur om zelf een huisje in elkaar te timmeren. Door het ophangen van een vogelhuis/nestkast in je
tuin zorg je voor een schuilplaats voor de vogels in de herfst en winter en in het voorjaar voor het bouwen van een nest.
ivn vogelhuisje 3ivn vogelhuisjeivn vogelhuisje 2

5 april 2023 Modeshow i.s.m. Zi-Zo Damesmode Gennep

Afgelopen woensdag heeft ZijActief een modeshow georganiseerd samen met Zi-Zo Damesmode uit Gennep.
Tijdens deze avond showde het bestuur van Zij-Actief samen met enkele leden de nieuwste voorjaars- en zomermode.
De ruim honderd belangstellende dames kregen een mooie variatie aan kleding te zien en waren erg enthousiast.
We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde avond en bedanken iedereen voor haar/zijn bijdrage aan deze avond.
 

 modeshow 05 04 2023modeshow 05 04 2023amodeshow 05 05 2023


2 maart 2023: Workshop positieve gezondheid met Burgerkracht Limburg

Afgelopen donderdag 2 maart hebben we een interessante avond gehad welke verzorgd was door Burgerkracht Limburg over Positieve Gezondheid.

Zoals Burgerkracht Limburg het zelf omschrijft: “Als mensen weten wat zij belangrijk vinden, dan zijn ze beter in staat om richting te geven aan hun leven.
Zij zijn dan ook gemotiveerd om veranderingen aan te gaan en vol te houden. Dit leidt tot gezonde en vitale Limburgers! " Door te kijken vanuit de blik van Positieve Gezondheid krijgen mensen soms inzicht in wat zij belangrijk vinden en wat zij willen veranderen. Kortom, je kunt meer regie nemen over je eigen gezondheid.
Aan de hand van de voorbeelden en door zelf aan de slag te gaan met de gegeven informatie hebben we hiermee kennis kunnen maken.
positieve gezondheid  positieve gezondheid 2
  positieve gezondheid 3

6 Februari 2023: Lezing "Slapen als een roos"

Op 6 februari 2023 gaf Rozemarijn van Amstel, slaaptherapeut van Praktijk Mensendieck Gennep/Bergen de lezing “Slapen als een Roos” voor leden van ZijActief Heijen.

Veel vrouwen ervaren slaapproblemen, zowel inslaap- als doorslaapproblemen. Rozemarijn geeft ons inzicht hoe ons slaappatroon verandert bij het vorderen der jaren. Wanneer slaap je diep, wanneer lichter en wanneer ga je dromen. Wat is normaal en wanneer is het een slaapstoornis. Wat opvalt is dat we veel vaker even wakker zijn dan we zelf beseffen, bijvoorbeeld bij omdraaien in bed.

Welke omstandigheden zorgen ervoor dat we moeilijker inslapen of doorslapen. Dit kan komen door een “vol hoofd”, een drukke avond of stress. Ook koffie, thee en alcohol kunnen een rol spelen. We hebben een oefening geleerd die je kan helpen om te ontspannen en rust te vinden. Deze oefening is zowel op een stoel als in bed te doen, erg zinvol. Het is belangrijk om zo mogelijk een regelmatig slaappatroon aan te houden, op dezelfde tijd naar bed gaan en opstaan en daarbij niet langer dan acht, hooguit negen uur per dag in bed of op de bank te liggen. Voor het slapen gaan is het goed ruim de tijd te nemen om rust te vinden, “op te slomen”.

Het was een leerzame en zinvolle avond waardoor leden van ZijActief voortaan slapen als een roos.

Slapen als een roos 06 02 2023     slapen als een roos 06 02 2023 a
 
    

3 Januari 2023: oliebollen wandeling

Dinsdag 3 januari  jl hield ZijActief hun jaarlijkse oliebollenwandeling.25 dames verzamelde zich bij de kerk en liepen 4 km door het Heijense bos naar de locatie van het IVN in Gennep. Het gebouw van het IVN ligt op het voormalige Natokamp, de meeste wel bekend. We mochten van hun gastvrijheid gebruik maken in een gezellige ruimte waar Johan Poels, Jos Ballast en Myriam de koffie en thee al klaar hadden gezet en niet te vergeten de heerlijke oliebollen die ons bestuurslid Tonny Blom gebakken had.De voorzitter wenste allen een mooi nieuwjaar toe, de dames genoten van het samen zijn, kletsend met elkaar, een spelletje Memory buiten bij de kapschuur.Natuurlijk werd er geproost op het nieuwe jaar met een heerlijke “Heijse vlegel” en de zelfgemaakte vlierbessenborrel (40%) van Tonny.Op de terugweg wees Jos Ballast nog op de bomenroute die het IVN gemaakt heeft, om in het voorjaar of eerder nog eens te wandelen.Enige hilariteit was er onderweg wel, niet alle dames hadden de conditie om vlot door te lopen, er werd al geopperd om een wandelclubje te beginnen want bewegen is belangrijk zeker voor ons als toch al wat oudere dames.Heb je interesse in het wandelen, neem contact op met Zijactief. 

ZijActief wenst u een gezond en gelukkig 2023.

nieuwjaarswandeling 2023nieuwjaarswandeling 2023 a