maandag 29 mei 2023

Wijziging voorbereidende raadsvergadering

Maandag, 17 januari, is in D'n Toomp een voorbereidende raadsvergadering gepland om 19.30 uur.

De griffier van de gemeente Gennep heeft per mail laten weten dat deze raadsvergadering in digitale vorm wordt gehouden èn een half uur eerder dan gepland (was 20.00 uur).

Uit de mail van de Griffier:

De burgemeester, tevens voorzitter van de vergadering maandagavond, heeft gisterenavond na de persconferentie van het kabinet alsnog besloten de bijeenkomst online te houden De gehoopte verruiming van de coronamaatregelen zijn (gedeeltelijk) uitgebleven. Bij het plannen van de voorbereidende raadsvergadering van aanstaande maandag had hij daar wel op gehoopt. Nu de horeca en ook de gemeenschapshuizen gesloten blijven en de mogelijk te verwachten forse toename van het aantal besmettingen en het feit dat we in onze regio ongewijzigd in risicofase ‘ernstig’ blijven zitten is dit besluit tot stand gekomen.

Dit betekent dat er online via Zoom deelgenomen kan worden door insprekers. De link voor deelname via Zoom wordt de insprekers maandag rond 19.00 uur toegezonden. U dient dus Zoom te hebben geïnstalleerd op uw computer of tablet (https://zoom.us/download) en camera en geluid te hebben aanstaan en te hebben getest. Het geluid wordt bij de start van de vergadering centraal uitgezet en u kunt op uitnodiging van de voorzitter het geluid weer aanzetten.

De vergadering start vanwege het grote aantal insprekers (12 tot nu toe) een half uur eerder. De voorzitter zal vasthouden aan maximaal vijf minuten per inspreker.

Diegene die tijdens zijn/haar verhaal gebruik wil maken van een presentatie kan dat doen via “scherm delen”, een optie binnen Zoom. Na afloop van ieders inbreng bestaat er voor de raadsleden de mogelijkheid om verduidelijkende vragen te stellen aan de inspreker. Na de insprekers is het woord uitsluitend nog aan de raads- burgerraads- en collegeleden.

Andere geïnteresseerden kunnen de vergadering volgen via de website van de gemeente https://gennep.bestuurlijkeinformatie.nl/Agenda/Index/7c95dc25-91a1-45c0-a7a8-8f0d30be4881 of via facebook.com/GennepNews