Waarom een huiskamer?

Gezien de stijgende vergrijzing en het groeiende aantal (eenzame) ouderen zijn er steeds meer huiskamer projecten. De overheid trekt zich steeds verder terug uit de zorg en sluit zelfs zorgcentra. De huiskamer biedt de mogelijkheid om deze mensen uit hun sociaal isolement te halen. Het is ook een ruimte om te  ontmoeten, te ontspannen, voor activiteiten of om gezamenlijk een warme maaltijd te nuttigen. In de regio zijn al verschillende huiskamer projecten die goed draaien en omarmt worden door de gemeenschap.

Wat is een huiskamer project?

Het huiskamer project is een vorm van ondersteuning en dienstverlening en draagt er toe bij dat mensen zolang mogelijk in hun thuissituatie kunnen blijven wonen.

Het biedt een zinvolle dagbesteding in groepsverband en mogelijkheden om contacten te maken met leeftijdsgenoten in de woonbuurt van de ouderen. Men hoeft geen lid te worden of te reserveren, op bepaalde tijden is de huiskamer geopend en is iedereen welkom voor een praatje, een potje kaarten of om de krant te lezen onder het genot van een kopje koffie. Daarnaast worden er activiteiten aangeboden, zoals handvaardigheid, muziek, bewegen voor ouderen en spelmogelijkheden.

Werkgroep huiskamer Heijen

Sinds enige tijd is er een werkgroep die het project Huiskamer Heijen op gaan zetten. Helaas kon er nog maar weinig ondernomen worden zolang de bestemmingswijziging liep. Nu alles rond is kan de werkgroep beginnen met het opzetten van een huiskamer aan de Hoofdstraat.

De werkgroep heeft al verschillende andere huiskamers bezocht om een beeld te vormen over hoe het werkt en wat er nodig is.

Sinds begin mei is de werkgroep begonnen met het in gang zetten van de stichting BLOH (Bevordering Leefbaarheid Ouderen Heijen).

Wat zoeken we op dit moment:

  • Voor het opzetten van de stichting zoeken we mensen die zitting willen nemen in het bestuur van het huiskamer project.
  • Verder zoeken we mensen die mee willen denken over de opzet van de huiskamer zelf, denk daarbij aan inrichting van de ruimte maar ook de tuin.
  • Ook zoeken we mensen die ideeën hebben over activiteiten of andere zaken.

Voor meer informatie of om u op te geven kunt u mailen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , bellen mag ook. Voor de mensen die zich opgeven houden we op dinsdag 26 juni een informatieavond waarop u vragen kunt stellen. Hierna kunt u bekijken of u zich in wilt zetten voor het huiskamer project.

Hopelijk hebben we u enthousiast gemaakt en spreken we elkaar binnenkort!

Namens de werkgroep:

Richard Keuninx

Erwin Jansen

Antoinette Linders

Minet Coenders

Edwin Jans