header.png
zondag 27 september 2020

Heijen in de Gemeente / Tennisclub

Dit is een album met foto's uit de Gemeente / Tennisclub

 


Een beknopte historie van L.T.C. De Heikamp (Informatie 1998)

Ruim 20 jaar geleden namen een aantal liefhebbers het initiatief om de tennissport in Heijen te brengen en plaatsten een oproep in de Maas- en Niersbode. Op 11 maart 1977 was de eerste bijeenkomst in café "Het Centrum", waarna op 2 augustus 1977 de tennisvereniging L.T.C. De Heikamp werd opgericht. Het toenmalige bestuur bestond uit Ed van Tilburg (voorzitter), Cees Kuypers (secretaris), Ger Franssen (penningmeester) en de bestuursleden Marian Gesthuisen, Ger Cuypers, Wiel Broeren en Gerda Bertissen.

Op 1 september 1977 gingen de eerste 2 tennisbanen open. Zo gaandeweg werd ons huidige tennispark geboren. In de beginjaren beschikte de vereniging over een caravan als kleedlokaal.

In 1980 kreeg men het woonhuis van de familie Koenen. Een jaar later werden baan 3 en 4 geopend. In 1983 kregen de banen 1 en 2 verlichting. Drie jaar later werd de kantine uitgebreid, door een grote mate van zelfwerkzaamheid. In 1989 werd de berging gebouwd en weer 2 jaar later werd de kantine nogmaals vergroot. In 1993 werden de herendouches verbouwd; men kon toen beschikken over 3 douches. In 1995 werden met behulp van renovatiekosten van de gemeente 4 nieuwe kunstgrasbanen aangelegd.

Al met al een historie die er wel mag zijn.