header.png
zondag 27 september 2020

Heijen in de Gemeente / Peuterspeelzaal

Dit is een album met foto's uit de Gemeente / Peuterspeelzaal

 


Peuterspeelzaal "De Zonnepitjes" (Informatie 1998)

Geschiedenis
Met de ingebruikname van het nieuwe onderkomen in 1997 aan de Sleedoornstraat 1 te Heijen, is de in 1978 opgerichte peuterspeelzaal een niet meer weg te denken voorziening waar kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar twee ochtenden en/of middagen per week in groepsverband komen spelen. De peuterspeelzaal is ontstaan op initiatief van enkele moeders die het belangrijk vonden dat kinderen samen konden spelen met leeftijdsgenootjes. Destijds werd in de voormalige lagere school "De Huijberg" een ruimte betrokken. De kosten werden bijna volledig gedekt door de ouderbijdrage.

Nieuwe accommodatie
Inmiddels is er heel wat veranderd. Na jarenlang vertoefd te hebben in noodgebouwen beschikken wij anno 1998 over een hele mooie accommodatie die onder andere van een keuken, poppenhoek en speeltoestel is voorzien. De moeders zijn vervangen door vaste leidsters, waardoor een professioneler karakter is ontstaan. De gemeente die in het begin sceptisch tegenover het peuterspeelzaalwerk stond, is de functie van een peuterspeelzaal steeds meer gaan erkennen. Desalniettemin blijven de subsidies aan de magere kant en worden de kosten nog steeds grotendeels gedekt uit de ouderbijdrage.

Toekomstplannen
De komende jaren is onze taak te blijven inspelen op nieuwe ontwikkelingen en het handhaven van een lage toegangsdrempel.

Doelstelling
De doelstelling van de peuterspeelzaal is het stimuleren van de ontwikkeling van peuters door met elkaar te spelen en bezig te zijn met diverse materialen.

Activiteiten
Naast het spelen organiseren wij ter bevordering van de ontwikkeling diverse activiteiten. Op het jaarlijkse uitstapje na staan de activiteiten in het teken van een thema. De volgende thema's komen onder andere aan bod:
* Carnaval
* Pasen
* Sinterklaas
* Kerstmis
Daarnaast werken we met een vaste dagindeling.

Kennismakingsboekje
Alle relevante gegevens kunnen ouders steeds vinden in ons kennismakingsboekje dat ieder jaar opnieuw uitgereikt wordt.

Adres
Peuterspeelzaal "De Zonnepitjes"
Sleedoornstraat 1
6598 AX Heijen
Tel.: 0485-511778


Het bestuur
Het bestuur bestaat uit de volgende personen:
John Arts, voorzitter
Ineke Lambregts, secretaris
Francien v.d. Ven, penningmeester
Sylvia Linders, bestuurslid
Luciënne Vinck, bestuurslid

De leidsters
De leidsters zijn:
Thea Arnoldussen
Toos Franken
Diny Gerrits
Nellie Kusters
Nellie Versteegen
Mariek Vloet
Marjo Voss