Slagwerkgroep EMM naar ONSK

Op april 13, 2019
Geplaatst door Gerda Franken
Categorieën: Heijen
Gezien: 394
Op zaterdag 13 april staat de volgende uitdaging voor de slagwerkgroep van EMM op het programma. Deze dag zullen zij voor het eerst deelnemen aan het ONSK voor slagwerkgroepen (Openbaar Nederlands Slagwerk Kampioenschap). Het ONSK kent een totaal nieuwe opzet, waarbij iedere slagwerkgroep hetzelfde werk uitvoert. Dit is tegengesteld aan een podiumconcours, waar elke slagwerkgroep een eigen gekozen programma speelt.
Tijdens het ONSK word je beoordeeld hoe je het werk uitvoert en of je de juiste karakters ect. weet te treffen. De slagwerkgroep die dat als beste kan, mag zich Nederlands Kampioen noemen.
Naast het feit dat iedere slagwerkgroep hetzelfde werk speelt en je dus echt alles met elkaar kunt vergelijken, zal de jury geblindeerd jureren. De jury weet dus niet welke slagwerkgroep er speelt. De jury bestaat uit de componist van het werk, aangevuld met 2 juryleden die werkzaam zijn als beroepsmusici.
Dit kampioenschap wordt echt een hele bijzondere ervaring voor de slagwerkgroep van EMM. Zij komen uit in de middenklasse. De vorige twee edities van het ONSK wist dirigent Casper Traa met o.a. slagwerkgroep Reusel, uitkomend in de hoogste divisie, te winnen. We hopen dat dat nu ook de slagwerkgroep van EMM zal gaan lukken.