header.png
zaterdag 23 februari 2019

Informatieavond zonnepanelenveld Beekweg

Van juli 12, 2018 16:30 tot juli 12, 2018 18:30
Geplaatst door Gerda Franken
Categorieën: Heijen
Hits: 105

De politieke partijen spreken zich op 2 juli uit over het plan. De inwoners van de gemeente Heijen krijgen op 12 juli in café Plan B precies te horen hoe het 10 hectare grote veld met zonnepanelen eruit komt te zien. En wat het betekent voor de omgeving?

Bomen

Het zonnepark komt te liggen achter camping De Schaaf en achter bedrijventerrein De Brem waar Arvato Logistics gevestigd is. Volgens wethouder Rob Peperzak is in de gemeente Gennep onderzocht op welke plekken een zonnepark aangelegd zou kunnen worden. ,,De locatie langs de Beekweg in Heijen is eigenlijk ideaal’’, meent hij. ,,Het gebied is omzoomd met bomen en daardoor deels aan het zicht onttrokken. De bodem ligt lager dan de rest van de omgeving. Daardoor ligt het terrein grotendeels uit het zicht.’’

Volgens Peperzak heeft het Duitse bedrijf Kronos Solar - dat het zonnepark wil neerleggen - al contact gehad met de directe omgeving van de beoogde locatie. Onder meer met omwonende particulieren en met de eigenaren van camping De Schaaf. 

Bemoeienis

De gemeente heeft geen verdere bemoeienis met het aanleggen van het zonneveld. Kronos zou de ondergrond gaan huren van de particuliere eigenaar. De stroom die de zonnepanelen opleveren zijn niet per se voor de gemeente Gennep bedoeld. De stroom gaat als groene stroom naar het elektriciteitsnet. Gennep heeft wel voordeel van een werkend zonneveld. De duurzame energie die er wordt opgewekt draagt bij aan het behalen van de doelen die Gennep heeft gesteld in de duurzaamheidsvisie. 

Bron: de Gelderlander Maasland: 23-06-2018