Wonen.
Voor het wonen in zijn algemeenheid zijn er de afgelopen maanden diverse stappen gezet. Zo kan de bouw van woningen aan de Nieuwwijkstraat van start. De grondverkoop is in behandeling. Bij verkoop van de woningen zullen in eerste instantie alleen Heijenaren kunnen inschrijven. Ook uitbreiding van de Wethoudershof heeft de aandacht en is onderdeel van een locatiestudie.
Er wordt momenteel een nieuwe kerkenvisie ontwikkeld door gemeente / in samenwerking met de kerken. Ook in Heijen zal er mogelijk een ander bestemming gevonden kunnen worden waarbij wonen niet ondenkbaar zal zijn.
 
Vervoer.
In ons dorp is de Wensbus een vervoersmogelijkheid. Informatie hierover kunt u vinden op www.wensbusgennep.nl.
Daarnaast wordt de mogelijkheid van "automaatjes" onderzocht. Hierbij worden dorpsbewoners tegen een geringe vergoeding anderen in het dorp vervoert.
 
Verenigingen
Hèjje Mojjer heeft een verenigingsoverleg  opgestart om samen met alle verenigingen te zien waar we elkaar kunnen versterken en/of ondersteunen. We gaan in de komende periode in overleg hoe een en ander aan te vliegen. We worden daarbij ondersteund door de V.K.K.L.
Tevens worden er stappen ondernomen om een vrijwilligerspool te organiseren.
 
Ontmoeten
Het verbouwing van het  MFA - D'n Toomp is afgerond.  Nu gaat het buitenterrein onder handen genomen worden. Hierbij zal  net als voor de 'Paardenwei' ook gekeken worden naar vergroening en ontmoetingsmogelijkheden voor jong en oud. De Kerst Walk Along is voor een 2e maal succesvol verlopen en zal in 2024 vervolgd worden. In ontwikkeling (samen met de Dorpskamer) zijn nog plannen voor een 'Eetkamerwandeling".
 
Leefbaarheid / industrie
Inmiddels zijn er stappen ondernomen om een betere samenspraak en overlegstructuur met de ondernemers in Heijen te realiseren om elkaar beter te vinden en elkaar te versterken. Gezamenlijk zijn we verantwoordelijk voor een optimale balans toekomstige industrie en leefbaarheid. Daarnaast streven wij naar behoud van het toch al zo beperkte aanbod van voorzieningen die bijdragen aan een leefbaar dorp, denk daarbij aan het behoud / verdere ontwikkeling van de (Poolse) winkel.
 
Informeren
Via website en HèjsNejs worden inwoners en ondernemers zoveel als mogelijk geïnformeerd omtrent dat wat in ons dorp gebeurd.
Onlangs is een "WhatsApp" groep actief geworden. Personen die zich hierbij aanmelden krijgen een berichtje indien er op de website nieuws van Hèjje Mojjer bekend gemaakt wordt. Wilt u zich hiervoor aanmelden, dan kunt u een mailtje sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. En vergeet vooral niet uw telefoonnummer te vermelden. In deze app groep kunnen alleen door Hèjje Mojjer berichten worden geplaatst. Deelnemers kunnen er niet op reageren.
 
Groen
Binnen het  plan MFA-buitenterrein en in het plan van Kolat bij het kermisterrein wordt gekeken naar de mogelijkheden van een optimale groeninvulling. Hier is de werkgroep Wonen van Hèjje Mojjer ook bij betrokken. Voor wat betreft vergroening van de bedrijventerreinen heeft de gemeente daar momenteel focus op liggen. Ook vanuit de ondernemers op de bedrijventerreinen is hier interesse en aandacht voor.
 
Duurzaamheid
Hebben mensen vragen omtrent verduurzamen van de woning dan kunnen zij contact opnemen met de gemeente www.EnergieLoketGennep.nl. Behalve de nodige informatie heeft het energieloket ook energiecoaches die aan huis mensen gratis en vrijblijvend adviseren over duurzaamheidsmaatregelen. Er wordt momenteel gekeken naar de mogelijkheid van het plaatsen van een laadpaal bij d’n Toomp. Hierover is nog geen definitief uitsluitsel.