Klik op foto of logo voor meer info!
word lid HM
     Voor oudere berichten kijk bij archief

 

Het Begin

Er bestonden in de jaren tachtig al diverse seniorenorkesten in de regio, maar in Gennep nog niet. Jan Linders (niet de “echte”, maar een familielid) zei terecht: “Als het in andere dorpen kan, kan het ook hier.” En zo geschiedde.

In het voorjaar van 1989 zag Seniorenorkest Noord-Limburg het licht. De eerste dirigent was Herman Wientjes uit Boxmeer, later opgevolgd door Joep van Elst uit Groesbeek. Sinds 2004 staat het orkest onder de bezielende leiding van Gerrit Stoffele uit Heijen.

uit de beginjaren   uit de beginjaren 1 1991 namen 1
 Foto uit de beginjaren (1991)    
 
De meeste leden maken al 50 jaar of meer muziek. En dat blijkt ook wel uit hun leeftijden. Deze lopen uiteen van een goede 60 tot liefst 85 jaar! Muziek houdt je jong, dat blijkt maar weer. De leden van dit orkest waren in het verleden lid van diverse fanfares en harmonieën. Sommigen spelen daar zelfs nog steeds bij maar vinden het leuk om daarnaast ook Böhmische, Egerländer en Stimmungsmusik te maken. Want dat is al jarenlang het repertoire van dit orkest. De muzikanten komen uit diverse plaatsen van Noord-Limburg en oostelijk Noord-Brabant: Afferden, Gennep, Heijen, Siebengewald, Haps, Well, Plasmolen, Beugen, Boxmeer, Vierlingsbeek en St. Hubert. Samenklank en meerstemmigheid is het motto van dit orkest.
 briefhoofd_oud.jpg   2002_Gezin_en_Maatschappij.jpg
 Het oude briefhoofd    2002, met dirigent Jan van Elst uit Groesbeek

 

Het instrumentarium en nog muzikanten gezocht

Het instrumentarium is afgestemd op het soort muziek dat het orkest maakt, logisch. Er zijn bassen, trombones, baritons, bugels, klarinetten, slagwerk, altsaxofoon en trompet. Er is nog ruimte voor uitbreiding. We zoeken nog 2 klarinettisten, 1 bugelist en 1 trombonist. Dus ben je geïnteresseerd, kom dan gerust eens kijken op vrijdagmorgen tussen 10.00 tot 11.45 uur in D’n Toomp in Heijen op de wekelijkse repetitie. Of neem contact op met onze muzikaal leider, Gerrit Stoffele. Telefoon 0485-511 689.

 

Optredens

Optredens zijn er genoeg geweest in alle jaren, zo ongeveer tien maal per jaar wordt er muziek gemaakt. In 2020 en 2021 lag het muzikale leven grotendeels stil door Covid19, maar gelukkig kan er nu weer volop gerepeteerd worden en zijn er inmiddels diverse afspraken vastgelegd voor optredens. Repeteren is leerzaam en gezellig, maar de krenten in de pap zijn toch de optredens.

Om een idee te geven van de verscheidenheid hiervan: tijdens de Floriade in Venlo was er een optreden voor internationaal publiek, in de schouwburg van Venray was er een uitwisseling met de muziekkapel van Leunen, in winkelcentrum Dukenburg (Nijmegen) was vele jaren een optreden in november, vlak voor sinterklaas, in bijna alle verzorgingstehuizen in Noord-Limburg en oostelijk Noord-Brabant werden optredens verzorgd. Maar ook op De Markt in Gennep, ter gelegenheid van het 400-jarige bestaan van Gennep, samen met zangkoor ‘De Oldies’.

Op het programma voor 2022 staat inmiddels een koffieconcert bij De Dorpskamer in Heijen, bij zorgboerderij De Hultenhoek in Groeningen, bij De Zonnebloem in Mook en Onder de Toren in Panningen. Een gezamenlijk optreden met fanfare Nooit Gedacht uit Wellerlooi moest al twee keer uitgesteld worden, maar als het een beetje meezit gaat het in de zomer van 2022 door.

Data:
10 mei Zorgboerderij Hultenhoek Groeningen van 14.00 - 15.30 uur20 mei: Dorpskamer Heijen van 10.30 - 12.00 uur17 juni: Rijssenbeekhuis Gennep13 juli: Wellerlooi met fanfare Nooit Gedacht
01 oktober: Residence Heijedaal optreden voor Oekraïners
09 oktober: Optreden in d'n Toomp ivm jubileum 25 jaar
11 oktober: KBO Gennep in Goede Herder
15 oktober: Wellerlooi samen met fanfare Nooit Gedacht
23 december Deelname aan Kerst Walk Along in Heijen 
optreden_in_Molenhoek.jpg
   groepsfoto_Sen.orkest_gemaakt_in_st_anthonis_1.jpg
Optreden in Molenhoek   Groepsfoto gemaakt in St Anthonis
optreden Dorpskamer
   
Optreden Dorpskamer 20-05-2022    
optreden_Rijsenbeek.jpg   Optreden_Rijsenbeek_2.jpg
Onder tropische omstandigheden verzorgde Seniorenorkest Noord-Limburg op 17 juni 2022 een optreden in de tuin van het Rijssenbeekhuis in Gennep. Zowel de bewoners als de begeleiders waren enthousiast en konden genieten van een aangenaam koffieconcert.
 seniorenorkst hkwa    seniorenorkest KWA

“Kerst Walk Along”  op 23 december 2022

Het optreden van ons Seniorenorkest was zeker een waardige finale van 2022. Er was behoorlijk wat publiek op de been in Heijen, ondanks het buiige weer. We zaten droog en warm onder de dubbele carport van Harry en Nellie Kusters en hun buurman Wilbert Willems. En er was koffie, glühwein en een kruidige schnaps. Kortom: de stemming was goed en hoewel het kersttijd was, hebben we ons beperkt tot ons standaardrepertoire en bleven de kerstliedjes onaangeroerd. Na afloop konden we nog naar het kerkplein, waar gezongen werd en ook glühwein geschonken. De steeds fellere regen zorgde voor een voortijdig einde aan de 1e Hejse KerstWalk Along.

Laten we hopen, dat eind 2023 een 2e editie van de Walk Along volgt. Het Seniorenorkest zou dat zeker waarderen, evenals de vele belangstellenden.

     

Outfit

Die is nieuw. Net voor corona uitbrak werden de mooie witte met zwart afgebiesde blouses aangeschaft, gecombineerd met zwarte broeken, sokken en schoenen. Ons (tot nog toe) enige vrouwelijke lid heeft een passende keuze uit haar eigen garderobe gemaakt.

met de nieuwe outfit
In de nieuwe outfit

 

Repetitielokalen

Ook die zijn er in de afgelopen 30 jaar meerdere geweest. Begonnen werd in de Muziekschool in Gennep, vele jaren in het Muzikaaltje en Het Hökske, ook in Gennep en nu sinds een aantal jaren in d’n Toomp in Heijen.

 

Contact

Wilt u dat ons orkest een jubileum, feestelijke bijeenkomst opluistert of heeft u vragen of opmerkingen of heeft u interesse om één van de vacatures op te vullen: neem dan gerust contact met ons op via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

senioren orkest