Klik op foto of logo voor meer info!
word lid HM
     Voor oudere berichten kijk bij archief

750 jaar heijen
Stuurgroep 750 jaar Heijen

Zoals eerder aangegeven zal  de “Stuurgroep 750 jaar Heijen” in iedere Hèjs Nèjs een bijdrage plaatsen om het dorp bij te praten over de voortgang van hun taak. Nog even ter herinnering: De Stuurgroep heeft de taak om de (organisatie van de) aanstaande festiviteiten in het kader van 750 jaar Heijen te coördineren. 

In deze Hèjs Nèjs schenken we nogmaals aandacht aan de lezingen en presentaties, die we in het komend najaar willen houden en is er een korte vooruitblik op evenementen in 2022.

Historie Heijen belicht met lezingen en presentaties

We willen de historie van ons mooie Heijen voor het voetlicht te plaatsen door middel van enerzijds lezingen en anderzijds presentaties van Heijense verenigingen en organisaties.

Lezingen:

De lezingen, die staan gepland voor zaterdag 25 en zondag 26 september 2021, worden verzorgd door Rien van den Brand en de werkgroep Historisch Heijen.

Presentatie geschiedenis Heijense verenigingen en organisaties

In de vorige Hèjs Nèjs zjjn we ingegaan op de bedoeling en de opzet van de presentatie van Heijense verenigingen en organisaties. Deze presentaties staan gepland voor de eerste twee weekenden van oktober 2021: zaterdag en zondag 2 en 3 oktober 2021 en zaterdag en zondag 9 en 10 oktober.

Acht verenigingen/organisaties hebben intussen toegezegd een presentatie te verzorgen of een ondersteunende rol bij deze activiteit te verlenen, maar we hopen binnenkort nog meer toezeggingen te ontvangen.  Daarvoor  gaan leden van de Stuurgroep de komende weken nog persoonlijk contact opnemen met een aantal verenigingen/organisaties. We streven er immers naar dat we zoveel mogelijk van de historie kunnen laten zien.

Extra oproep!

Aangezien we het idee hadden dat met name kleinere verenigingen en verenigingen, die intussen zijn opgeheven, nog niet in beeld waren, hebben we een oproep geplaatst om zich via het mailadres  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  te melden. Helaas hebben we hierop geen reactie mogen ontvangen. Hierbij willen we deze clubs alsnog oproepen om te reageren indien men graag wil laten zien wat de vereniging heeft betekend voor Heijen.

Eindfeest / Heisa in  2022

Het is de bedoeling het eindfeest van 750 jaar Heijen samen te laten vallen met  c.q. op te nemen in Heisa 2022. Dit gebeuren vindt plaats met Pinksteren: 3 t/m 6 juni 2022.

Aangaande de inhoud van dit feest denken we op dit moment aan de opzet van activiteiten door verenigingen met veel historische invloed, zoals bijvoorbeeld het Gilde. Iedereen kan en mag echter gerust meedenken over de invulling van dit weekend. We zien uw ideeën graag binnen komen op het bovenstaande mailadres.

750 jaar heijen