Klik op foto of logo voor meer info!
word lid HM
     Voor oudere berichten kijk bij archief

Heb je een goed idee om Heijen op een duurzame manier aantrekkelijker te maken?! Laat het ons weten! Voor de uitvoering van de ideeën is een bedrag van 25.000 euro beschikbaar.

Dit bedrag is beschikbaar gesteld door het bedrijf Kronos Solar, dat op de Brem een zonnepark heeft ontwikkeld.

Voorwaarden

Welke voorwaarden zijn hieraan verbonden?

 1. Alle ideeën om Heijen duurzamer te maken zijn welkom! Iedereen mag ze indienen, ook meerdere ideeën.
 2. Zoveel mogelijk Heijenaren moeten kunnen profiteren van de uitvoering van het idee. Er moet een duidelijk maatschappelijk belang zijn.
 3. Geef een uitgebreide beschrijving van jouw idee.
 4. Wat gaat jouw idee kosten, wat levert het op voor Heijen en hoeveel inwoners profiteren hiervan als het uitgevoerd wordt?
 5. Het ingediende idee wordt volledig beoordeeld op basis van de aangeboden informatie. Er moet dus geen onderzoek van de werkgroep nodig zijn om jouw idee te kunnen beoordelen.
 6. Met het budget van 25.000 euro kan één groot idee, of meerdere kleine ideeën worden gerealiseerd.
 7. Als de uitvoering van het idee weer geld oplevert voor Heijen (bijvoorbeeld door een jaarlijkse besparing), dan heeft dat idee een flink pluspunt.
 8. De selectie van de ideeën wordt gedaan door de werkgroep Duurzaam Heijen. De werkgroep bestaat uit diverse inwoners van Heijen: Ton Willems, Gonda Grutters, Harald Kroon, Wilco de Rijck en Paulus Blom.

Inwoners met goede ideeën op het gebied van duurzaamheid krijgen dus de kans om die te realiseren.
De winnaars krijgen een geldbedrag dat ze moeten besteden aan het realiseren van het idee. De werkgroep Duurzaam Heijen beslist per inzending hoe hoog het geldbedrag is. Hiervoor kijkt de werkgroep onder andere naar de begroting die de indieners in moeten leveren. Het kan dus zijn dat het ene idee meer geld krijgt dan het andere idee omdat er nou eenmaal meer geld nodig is om het idee te realiseren

 

Hebt u een idee/voorstel?:

U kunt ons dit laten weten via het contactformulier op de contactpagina.

Klik op Contactpagina , vul  het formulier in en stuur het  ons toe (klik op" verstuur email+").
Indien u graag zelf een kopie van het bericht ontvangt kunt u dit aanvinken.

Stuur het  ons toe of geef het af op Hermelijnstraat 27, 6598CM Heijen.

 

Enkele voorbeelden van mogelijke ideeën:

 1. postcoderoos project
  Inwoners van Heijen die graag zonnepanelen zouden willen hebben, maar zelf geen geschikt dak hebben, kunnen mogelijk een postcoderoos-project opzetten. Ze kunnen bijvoorbeeld op een dak of veld in de directe omgeving panelen plaatsen en die opgewekte energie verrekenen met hun eigen stroomgebruik. Zie hieronder een korte uitleg van de mogelijkheden. Belangstellenden kunnen contact opnemen met https://www.energiecooperatielimburg.nl
 2. Deze instantie kan helpen met het uitwerken van jouw idee.

 

duurzaam_solar.JPG

 

 1. solar zitbank
  Een solar zitbank is meer dan alleen een bank. Het is een slim ontworpen zitbank waarmee je mobiele apparaten kunt opladen. Men kan rustig zitten, genieten van razendsnel 4G internet en tegelijkertijd de smartphone of tablet opladen.

solar_bank.JPG

Meer info: Solar zitbank - InfraMarks

 1. duurzaam speeltoestel met oplaadfunctie
  Interactief gamen in de buitenlucht: er zijn spellen die interactief zijn en waarbij de kinderen zelf de energie opwekken.

solar_speeltoestel.JPG

Meer info: Kinetische speeltoestellen waarbij kinderen zelf energie opwekken | SKWshop

 1. collectieve duurzaamheids acties voor woningen

 

Datum verlengd!

De datum om ideeën in te dienen is met zes weken verlengd: uiterlijk dinsdag 15 juni 2021 is de laatste dag dat ideeën ingediend kunnen worden. Daarna wordt een selectie gemaakt en een knoop doorgehakt welk idee of welke ideeën worden uitgevoerd. Hierover zal nadere informatie verschijnen in Hejs Nejs, op de website www.heijen.info en de Facebookpagina van Heijen.