zaterdag 27 mei 2023

Nèj Hèjs zingt 18 september bij herdenking in Hommersum

Zaterdag 18 september is de jaarlijkse herdenking van de CRASH B-24 “HEAVEN CAN WAIT”.

De herdenking, georganiseerd door Stg Groesbeek Airborne Vrienden  is om 19.00 uur op de crahsite in Hommersum (DLD) .

Mannenkoor Nèj Hèjs zingt: Zum Eingang en Schlussgesang van Franz Schubert.

Op onderstaande plattegrond is de auto- en fietsroute aangegeven naar de herdenkingsplaats.

Let op: de fietsroute gaat dus via de Hommersumseweg / Veedijk over de grens. Bij café Evers ga je rechtdoor(Evers laat je rechts liggen) . Deze straat genaamd "Viller" volg je ongeveer 1  1/2 km tot de Untere Nuthseen.  Hier aangekomen ga je links bij de slagboom het bospad in en loop je ongeveer 400 meter langs het Untere Nuthseen en arriveer je bij de herdenkingsplaats.

Herdenking Route naar herdenkingsplaats Hommersum 2

Donateursactie St. Dionysiusgilde

dionisiusgilde 20x25

Zoals ieder jaar is volgende week (van maandag 30 augustus tot zaterdag 4 september) weer de donateursactie. Vanwege de corona bellen wij, net als vorig jaar, niet bij u aan  maar zullen wij een folder bij u in de bus doen met informatie. Mocht u ons een warm hart toedragen en ons willen steunen stellen wij dit zeer op prijs.

Voor uw donatie alvast hartelijk dank namens het St. Dionysiusgilde.

13-06-2021: Activiteiten ivm 750 jaar Heijen

750 jaar heijen
Stuurgroep 750 jaar Heijen

Zoals eerder aangegeven zal  de “Stuurgroep 750 jaar Heijen” in iedere Hèjs Nèjs een bijdrage plaatsen om het dorp bij te praten over de voortgang van hun taak. Nog even ter herinnering: De Stuurgroep heeft de taak om de (organisatie van de) aanstaande festiviteiten in het kader van 750 jaar Heijen te coördineren. 

Lees meer...

27-06-2021: Zonnige serenade Frans Stoffele en Harrie Seegers

serenade Harry Seegers 26062021  serenade Harry Seegers 26062021 aa
serenade Frans Stoffele 26062021. aserenade Frans Stoffele 26062021


Zondagmorgen 27 juni hebben Die Original Maastaler 2 van hun leden in het zonnetje gezet. Als eerste werd Frans Stoffele verrast met een serenade bij zijn woning. In april heeft Frans een onderscheiding ontvangen in de Orde van Oranje Nassau. Door de coronamaatregelen was het toen niet mogelijk om een muzikale hulde te brengen. Dat werd deze morgen alsnog gedaan met een aantal mooie muzieknummers. Daarna was er voor zijn vrouw Bets een bloemetje en voor iedereen koffie met gebak en natuurlijk een borreltje.

Maar toen moest Frans toch echt zijn instrument pakken en met de club mee voor de tweede serenade. Deze werd aan huis gebracht bij Harrie Seegers. Harrie was compleet overrompeld en had geen idee waarom wij bij hem kwamen spelen. Voorzitter Gerbrand Martens hielp hem uit de droom door te vertellen dat hij dit jaar 40 jaar lid is en overhandigde hem een onderscheiding van de kapel. Samen met zijn vrouw Ria en kinderen genoot Harrie van deze muzikale hulde. Ria kreeg nog een mooie orchidee en ook hier werd na afloop gezellig een drankje en hapje genuttigd.

Wij, Die Original Maastaler, hopen nog vele jaren deze twee leden in hun gelederen te houden.

4 mei: dodenherdenking

4 mei taptoe z
Door de eenvoud en een door Gerald Jaspers mooi gespeeld taptoesignaal een indrukwekkende herdenking.

14-04-2021: Goede Doelen Week 2021

goede doelen week 2021
De Goede Doelen collectebrieven 2021 zijn alweer huis aan huis bezorgd. Woensdag 14 april en donderdag 15 april worden deze door onze collectanten tussen 18.00 en 20.00 uur bij u opgehaald. Gezien de minder gunstige weersverwachting en de coronamaatregelen zouden wij het fijn vinden als u de brief heeft klaarliggen. Zij rekenen op uw medewerking en de deelnemende fondsen op een mooie bijdrage.

10-04-2021: Energiebesparingstas gemist?

duurzaam heijen tas
A.s. zaterdag 10 april is tussen 10.00 en 13.00 uur bij de kerk een standje van Hèjje Mojjer waar de inwoners van Heijen alsnog een Energiebesparingstas kunnen halen.

Natuurlijk alleen als ze die nog niet hebben ontvangen.

Voorrang hebben de mensen die het strookje kunnen tonen, dat ze van ons in de bus hebben gekregen omdat ze niet thuis waren.

Verder geldt: op = op (maar nogmaals: alleen voor de mensen die nog niets gehad hebben).