header.png
zondag 5 april 2020

30-05-2020: Heisa 2020 afgelast!

Heisa afgelast
Beste mensen!

 
Na de persconferentie van vanavond werd duidelijk dat samenkomsten tot 1 juni verboden zijn..

Met pijn in ons hart moeten we jullie melden dat we het Heisa feest van 2020 dus ook niet door kunnen laten gaan!

Wij wensen iedereen veel sterkte in deze tijd! Help elkaar waar kan en ga verstandig om met de adviezen die gegeven worden!

Ook voor onze sponsoren, sterkte in deze tijd!

 
Wij verheugen ons op Heisa 2021!

Team Heisa Heijen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

18-03-2020: Afgelast/uitgesteld:

  • 28 maart: Jubileumfeest Héjje Mojjer
  • t/m 12 april: de zondagsvieringen
  • 04 april: Kapellencarrousel
  • 05 april: Palmpasenoptocht
  • 05 april: EMM: Lijden en Bevrijden
  • 08 en 09 april: Goededoelenweek
  • 11 april: Ophalen spullen Rommelmarkt
  • 13 april: Rommelmarkt St Dionysiusgilde
  • 29, 30, 31 mei: Heisa

19-02-2020: Lynn Takken wint ook regionale voorleesfinale!

 
lynn Takken
Onze Lynn heeft t weer super gedaan. Ze is eerste geworden tijdens de regionale finale in Nieuw Bergen.
Ze las super goed en duidelijk en echt spannend voor. We zijn weer trots op je! Al jouw supporters hebben je enorm hoed aangemoedigd en toe gejuicht. Wat was het weer leuk.
Nu op naar Roermond! Kanjer ben je. En meteen voor iedereen.... goed lezen want je ziet hoe leuk en belangrijk het is. Proficiat namens alle juffen en meesters.
 
Wow, wat was ze goed. Lynn was al onze voorleeskampioen van de Heggerankl. Maar nu mocht ze tegen 7 andere kampioenen gaan strijden, erg spannend in een volle zaal in Gennep. En daar kwam... de uitslag namens jury mocht de Burgemeester de winnaar bekend maken. En hoe gaaf was dat, Lynn is de Voorleeskampioen van 2020 van de Gemeente. Nu gaat ze zich voorbereiden op de Regionale ronde in Bergen, dat is op 19 februari 2020.. We zijn super trots op je en wat heeft jouw groep je goed gesteund. Lynn Proficiat meid, super knap! En veel succes in Bergen!
 
Bron: de Heggerank
 

20-03-2020: Afsluiting A77 beide richtingen afgesloten

logo gemeente gennep
Van vrijdag 20 maart 21.00 uur tot maandag 23 maart 05.00 uur is de A77 in beide richtingen afgesloten. In dit weekend worden de doorsteken en barriers van de tijdelijke verkeersmaatregel verwijderd en wordt de A77 opnieuw geasfalteerd ter plaatse van de brug over de Oude Maas. De voegen in de brug over de Oude Maas zijn de afgelopen maanden vernieuwd. Na dit weekend rijdt het verkeer weer in de normale verkeerssituatie.

Omleidingsroutes

De A77 richting Duitsland is afgesloten van knooppunt Rijkevoort tot Gennep. De weg is wel open vanaf de toerit 2 Gennep. Richting Nederland is de A77 tussen Gennep en Boxmeer afgesloten; de weg is wel open vanaf toerit 1 Boxmeer.

Het verkeer op de A77 wordt omgeleid via de provinciale wegen. Vanuit Duitsland via afrit Gennep, de N271, N264 en toerit Haps A73. Verkeer op de A73 in de richting van Duitsland wordt omgeleid via afrit Haps, de N264, N271 en toerit Gennep A77.

Aanleiding werkzaamheden

Defecte voegovergangen in de Maasbrug zorgden voor een onveilige situatie voor weggebruikers. Rijkswaterstaat besloot daarom in september 2019 de A77 in de richting van Duitsland af te sluiten en een tijdelijke verkeersmaatregel in te stellen.

Kijk voor meer informatie op www.vanAnaarBeter.nl.

20-03-2020: Brief Burgermeester aan inwoners van Gennep

van beek gennep mdc 2 321x214
Gennep, 20 maart 2020

 

Beste inwoners van gemeente Gennep,

We bevinden ons in een ongekende situatie. In een paar weken tijd is de wereld, ons land en Gennep in de greep geraakt van het coronavirus. Het leidt tot onzekerheid en spanning bij ieder van ons. Niet meer naar school kunnen, werken onder andere omstandigheden, geen bezoek mogen ontvangen, niet sporten zoals je gewend bent of op andere manieren samenkomen in wat ons bindt. We raken uit ons ritme, het raakt ons allemaal.

Mensen die ziek zijn geworden door het virus wensen wij veel sterkte toe. We hopen dat zij spoedig mogen herstellen. We staan stil bij de mensen die door het virus zijn komen te overlijden. We leven mee met hun naasten, die ook bij het afscheid nemen van hun geliefde geconfronteerd worden met de maatregelen die er zijn, ter voorkoming van verspreiding van het virus.

Deze maatregelen zijn ingrijpend, maar we moeten er samen voor zorgen om te voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt. Iedereen kan het virus doorgeven en zelf ziek worden, oud of jong. Het vraagt om medewerking van u allen. Neem uw verantwoordelijkheid. Voor uzelf en voor elkaar.

We zien dat veel inwoners, ondernemers en organisaties in onze gemeente dit serieus nemen en zich aanpassen aan de situatie. We zien ook dat er mooie initiatieven ontstaan. Mensen bieden elkaar hulp aan. Kinderen maken tekeningen voor ouderen. Onderwijs gaat in aangepaste vorm thuis door en er is noodopvang voor kinderen. Huiskamers en wijkcentra zijn gesloten, maar weet dat u ook met vragen terechtkunt bij onze dorps- en wijkondersteuners. Hulpverleners en andere mensen in vitale beroepen spannen zich tot het uiterste in. Ondernemers bieden hun diensten in andere vormen aan. Hiervoor neemt de overheid uitzonderlijke economische maatregelen. Zzp’ers kunnen vooruitlopend daarop nu al een aanvraag indienen bij de gemeente voor noodsteun.

Het actieve verenigingsleven dat Gennep kenmerkt, ligt stil. Ik wil u vragen om op andere manieren contact te onderhouden met de mensen in uw omgeving. Bel elkaar, stuur een berichtje of een kaartje. Ik hoop van harte dat de nieuwe verbindingen die nu ontstaan, opvolging mogen vinden in de toekomst. Ik wens u veel sterkte en gezondheid.

Tot slot is er ook nog mooi nieuws: de ooievaar op het stadhuis heeft haar eerste ei gelegd. Ondanks alles wordt het lente.

Met vriendelijke groet,

Willibrord van Beek,
burgemeester van Gennep

26-03-2020: Inzameling oud papier

oud papier ophalen

Mede i.v.m. het coronavirus worden er a.s. donderdag 26 maart twee papiercontainers geplaatst op het kermisterrein. 

Aldus heeft iedereen die papier komt brengen voldoende tijd en ruimte (met inachtneming van de gewenste afstand) om het papier in een container te plaatsen.

De inzameling van oud papier op donderdag 26 maart a.s. gaat door, maar wel op een andere manier dan gebruikelijk:
Er vindt geen huis-aan-huis inzameling plaats, maar er wordt een container op het kermisterrein geplaatst.
Vanaf donderdag 26 maart 13.00 uur tot vrijdag 27 maart 13.00 uur kunt u hier zelf het oud papier naar toe brengen.
Gelieve het papier zover mogelijk achterin de container te plaatsen.
U kunt derhalve uw oud papier kwijt en bent tegelijkertijd de jeugdcarnaval van dienst.

Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

CV De Wortelpin

Met dank,

Hans Boekholt

05-04-2020: Lijden en bevrijden

lijden en bevrijden concert afgelast
Helaas heeft EMM moeten besluiten om het concert “Lijden en Bevrijden in Heijen” op 5 april niet door te laten gaan. Er zal naar een alternatieve datum worden gezocht.

Zondag 5 april zal EMM in samenwerking met de Heijense Revuegroep en het koor Nèj Hèjs een voorstelling geven in het teken van lijden en bevrijden in de parochiekerk van Heijen.

Voortkomend uit de plannen van muziekcommissie van EMM om ‘ The Passion’ uit te voeren en het verzoek van gemeente Gennep om in ieder dorp naar eigen invulling aandacht te besteden aan het thema 75 jaar bevrijding, is de voorstelling ‘ Lijden en Bevrijden’ ontstaan.   

Een zeer succesvolle samenwerking met de Heijense Revuegroep in 2009 heeft fanfare EMM doen besluiten om deze samenwerking nieuw leven in te blazen. 

Terwijl het orkest en de slagwerkgroep van EMM gedreven repeteren om een zeer uiteenlopend en muzikaal programma neer te zetten, zijn schrijvers Henk Lietmeyer en Sjaak Gisbers in hun pen geklommen om een passend script te schrijven. Er is een indrukwekkende verhaallijn ontstaan over de evacuatie, terugkomst en wederopbouw in en van Heijen, gebaseerd op een dagboek van Heijenaren.

De leden van de Heijense Revuegroep zullen de rollen uit het script vertolken afgewisseld met passende muzieknummers welke deels als verrassing blijven. Een klein tipje van de sluier zijn de nummers ‘ Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij, ‘ Vrij zijn’ van Marco Borsato, de Processie mars ‘Onze Lieve Vrouw Onder De Linden’ en een koraal van Bach ‘ O hoofd vol bloed en wonden’.

In de kerk zal een perfecte ambiance worden gecreëerd door middel van een professionele licht en geluidsinstallatie én een groot scherm waarop foto’s en films worden getoond uit bijvoorbeeld 1944 en 1945. Het altaar dient als podium, de kerkbanken zijn bestemd voor het publiek en de spelers zullen op creatieve wijze de overige ruimte benutten voor deze indrukwekkende voorstelling. De zang is in handen van Yvonne Willems, Barbara van Dijk, Manon Lambregts, mannenkoor Nèj Hèjs en het koor MIX uit Venray. Het combo bestaat uit Jan Luppes (basgitaar) en Bart Janssen (toetsen).

 

Praktische informatie:

Kaarten zijn voor €10,- per stuk verkrijgbaar bij d’n Toomp en het Heijs Hepke.

Bezoekers zijn vrij om een kussentje mee te nemen voor optimaal zit comfort tijdens de voorstelling.

Graag tot ziens op zondag 5 april, 15.00u in de kerk in Heijen,

Bestuur en leden 

Fanfare Eendracht Maakt Macht, Heijen

16-03-2020: VV Heijen

vv heijen
De KNVB heeft besloten om tot en met 31 maart alle wedstrijden niet door te laten gaan.
Alle trainingen van junioren en senioren gaan tot nader order niet door.

09-03-2020: Verdachte is aangehouden. De vrouw verkeert in goede gezondheid.

Getuige gezocht - mogelijke ontvoering - Hoogveld

Vanochtend is er op het Hoogveld ter hoogte van Essity een vrouw tegen haar wil in een auto ingetrokken.
Volgens de politie is er mogelijk sprake van een ontvoering.
Is u of uw medewerkers iets opgevallen vanochtend rond 08:30 uur, meldt dit dan bij politieagent Maikel Brouwers – 06 22 55 77 60.

01-02-2020: Speciale disco

discoJongeren met een verstandelijke beperking kunnen zaterdag 1 februari 2020 een feestje vieren. In gemeenschapshuis D'n Toomp in Heijen is  voor hen een speciale disco. Belangstellenden kunnen van 19.30 tot 22.00 uur feestvieren in het pand aan de Lijsterbesstraat 10. Op deze manier kunnen bezoekers in contact komen met anderen. Toegang kost 2 euro.

 

terug

08-02-2020: Carnavalsdienst en d'n zuute inval

wortelpinOp zaterdag 8 februari vindt om 19.00 uur in de Parochiekerk de Carnavalsdienst plaats. De Carnavalsdienst is een Woord- en gebedsdienst, die wordt opgeluisterd door de Hofkapel.

Aansluitend op deze dienst wordt vanaf 20.00 uur in Proeflokaal 1891 D’n Zuute Inval gehouden.
D’n Zuute Inval is een ouderwets gezellige avond met leuke intermezzo’s, die zowel carnavalesk als niet-carnavalesk gericht zijn.

Met deze aankondiging willen we als CV De Wortelpin duidelijk maken dat beide evenementen voor iedereen toegankelijk zijn. We nodigen u dan ook van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. 

25-02-2020: Wijziging programma Boerenbruiloft

jeugdboerenbruilof 2020
De ceremonie van de boerenbruiloft is om 16.11 bij Proeflokaal 1891, aansluitend is het feest.
De kindermiddag verschuift naar 17.00. Voor degenen die dan wat willen eten in de zaal. Dat kan ook!
Dit ivm de optocht in Gennep die verplaatst is naar dinsdag. Door te schuiven met het programma van de boerenbruiloft kunnen de groepen deelnemen aan de Gennepse optocht én kunnen Meghan en Tobias in de onecht verbonden worden!

19-02-2020: Informatiebijeenkomst uitbreiding Haven

haven uitbreiding

De effecten van de uitbreiding haven treffen ons allemaal!  

Informatiebijeenkomstinitiatiefplan Uitbreiding Haven HeijenHet initiatiefplan Uitbreiding Haven Heijen heeft betrekking op de uitbreiding van de haven ten noorden van de kern Heijen, gecombineerd met natuurontwikkeling en de realisatie van hoogwaterbescherming. Teunesen Zand en Grint en AVG hebben bij de gemeente Gennep een verzoek ingediend voor een bestemmingsplanwijziging voordeze ontwikkeling. Bij dit verzoek hebben ze ook een milieueffectrapportage (MER) ingediend.Voordat dit verzoek ter besluitvorming wordt voorgelegd aan het College van Burgemeester en Wethouders nodigen we u graag uit voor een informatiebijeenkomst. Deze bijeenkomst houden we op woensdag 19 februari a.s. in Gemeenschapshuis D’n Toomp, Lijsterbesstraat10, 6598 AW Heijen. Inloop vanaf 19.00uur. We starten om 19.30 uur en de geschatte eindtijd is 21.30 uu

Uitbreiding industrie haven

rijksvluchthaven heijenBewoners van de waterwoonwijk Heijen stuurden januari 2019 een brief aan de gemeente Gennep ivm de havenuitbreiding van Heijen en de gesprekken met de gemeente over dit onderwerp.

link naar brief

13-02-2020: Winst uit je woning

Informatiebijeenkomst in d'n Toomp.

Samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties werken we aan een duurzaam Gennep. Het verduurzamen van woningen levert hieraan een belangrijke bijdrage. Daarom starten we een financieel interessante advies- en inkoopactie voor isolatiemaatregelen en zonnepanelen. We organiseren die actie samen met de onafhankelijke inkooporganisatie Winst uit je woning. Deze organisatie koopt samen met een grote groep huiseigenaren centraal in. Hierdoor zijn de voorwaarden voor de inkoop van de isolatiemaatregelen en zonnepanelen gunstig en de prijzen scherp. De actie geldt voor zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas.

Informatiebijeenkomst

Op donderdag 13 februari zijn belangstellenden van harte welkom op de informatiebijeenkomst in Gemeenschapshuis D’n Toomp in Heijen (Lijsterbesstraat 10). De bijeenkomst start om 19.30 uur, met inloop vanaf 19.00 uur. Eerst krijgt u informatie over de gezamenlijke inkoop van woningisolatie en de subsidieregeling. De presentatie over de zonnepanelen start om 20.30 uur. Alle inwoners uit de gemeente zijn van harte welkom. Kijk voor meer info over de inkoopactie op: winstuitjewoning.nl

Bron: Gemeenterubriek Gennep, VIA Horst-Venray 12 februari 2020.

28-01-2020: College bezoekt Blowups in Heijen

Bedrijfsbezoek Blowups

blow upsDinsdag 28 januari heeft het college van B&W een bezoek gebracht aan het bedrijf Blowups in Heijen. Blowups maakt hoogwaardige 3D-objecten in allerlei maten van verschillende materialen. Producten van bijvoorbeeld A-merken worden vergroot. Alles wordt zelf gemaakt in de werkplaats in Heijen. Blowups heeft dertig jaar ervaring in het creatief bezig zijn met vorm, materiaal en afmeting. Het team bestaat uit zestien enthousiaste vakmensen en kent een platte hiërarchie waardoor de lijnen binnen de organisatie kort zijn. Roel en Hub Rasker zijn de oprichters en eigenaren maar daarnaast zelf ook medewerkers. Als erkend leerbedrijf van creatieve opleidingen biedt Blowups jongeren de kans om kennis en ervaring op te doen. Tijdens het bezoek gaf bedrijfsleider Jop Meuleman het college een inspirerende rondleiding en bekeek het college verschillende creaties.

Bron: Gemeenterubriek Gennep, VIA Horst-Venray 5 februari 2020

05-02-2020: Open dag Basisschool De Heggerank

heggerankAls uw kind vóór 1 augustus aanstaande vier jaar wordt, dan kunt u hem of haar aanmelden voor een basisschool. Basisschool de Heggerankt organiseert een inschrijf-/inloopochtend op woensdag 5 februari  van 8.30 tot 12.00 uur. Deze dag is ook bedoeld voor jongere kinderen, die vóór augustus drie jaar worden.:
 

28-01-2020: Bijeenkomst geplande uitbreiding haven uitgesteld

logo heijen mojjerIn de Hejs Nejs van januari 2020 is gemeld dat er waarschijnlijk een bijeenkomst zou zijn op 3 februari m.b.t. de geplande uitbreiding van de haven. De gemeente heeft vorige week laten weten dat dit toch niet kan op 3 februari i.v.m. de afwezigheid van een wethouder. De gemeente zal de bijeenkomst op een later tijdstip houden. We wachten op het bericht.
 
Het bestuur van Hèjje Mojjer
 

22-01-2020: Verdachte situatie in Hoefstraat

112112 melding op woensdagavond 22 januari 2020 om 20.58 uur:  verdachte situatie Heijen Hoefstr., gez.2020 uur, man Oost eurp uiterlijk 180 zwarte jas, grijze trainingsbroek ongeschoren, blond haar, 25 jr 0800-0011

Inbrekers actief in Heijen

politieBericht van Politie Venray-Gennep
Vanavond, (08-01-2020) omstreeks 19.00 uur, ontvingen wij een melding van een woninginbraak aan de Hoofdstraat te Heijen. Door een getuige werd gestommel gehoord uit de achtertuin van de buren, nadat hij ging kijken zag hij 2 personen uit de achtertuin komen welke in een gereedstaande auto stapte en wegreden richting Gennep. Bij controle van de woning bleek hier ingebroken te zijn. Later kwam hier nog een tweede melding bij op de Dionisiusstraat waar eveneens was ingebroken. De auto waarin beiden stapten betrof een donkerkleurige Audi, model station, voorzien van een witkleurige kentekenplaat. De auto stond geparkeerd bij

Lees meer...

Vacature dorpsondersteuner: sluitingsdatum aanmelding: 11-01-2020!

logo heijen mojjerVereniging Hèjje Mojjer zoekt een enthousiaste Dorpsondersteuner voor 8 uur per weekvoor het programma “Accent op ieders Talent” De dorpsondersteuner gaat mensen met elkaar in contact brengen die iets voor elkaar willen en kunnen betekenen en brengt zo vraag en aanbod uit het dorp samen. Hij/zij zet daartoe een talentenbank op en krijgt in de opstartfase ondersteuning van een ervaren collega/professional. De dorpsondersteuner gaat uit van wat wel kan, zet mensen in hun eigen kracht en wordt de verbindende schakel tussen (en werkt nauw samen met) inwoners, diverse (zorg)professionals, hulpinstanties, vrijwilligersorganisaties en ondernemers.
 

Lees meer...