Gerda Franken MaasOp 11 maart 1936 wordt Gerda op ut Hèzeland in Heijen geboren als eerste kind van Wim Maas en Cato Bergmans. Ze krijgt vijf broertjes, Jan, Henk, Cor, Geert en Marius. Omdat Gerda het enige meisje is en het huis maar twee slaapkamers heeft, moet ze in september 1948 naar kostschool in Reuver. Hier heeft ze veel heimwee en verdriet. Wim, Cato en hun kinderen verhuizen van Heijen Zuid naar Hoefstraat 9. Vader Wim is dan al enige tijd ziek. In februari 1956 overlijdt hij op 49-jarige leeftijd en Cato en de kinderen moeten het alleen zien te redden. Het geld dat Gerda op kantoor verdient, geeft ze thuis af. Bij toneelclub Kruutwis in Heijen, leert ze Gerrit kennen, de liefde van haar leven. Op 5 februari 1959 trouwen ze en gaan in de Graaf Hermanstraat in Cuijk wonen. Hier worden John en Kathinka geboren. Als de kinderen groot genoeg zijn, gaat Gerda studeren.
 
Na haar opleiding krijgt ze een baan als maatschappelijk werkster bij verpleeghuis Madeleine in Boxmeer, waar ze tot haar pensioen werkt. In 1987 wordt kleindochter Sanne geboren en in 1991 kleinzoon Lennaert. Gerda is een supertrotse omi. In februari 2009 vieren Gerrit en Gerda hun 50-jarig huwelijk. In november 2013 overlijdt Gerrit aan gevolgen van Ziekte van Kahler. Gerda blijft verslagen achter. Na twee jaar pakt ze de draad weer een beetje op, maar haar gezondheid gaat snel achteruit.
Op 18 oktober 2019 wordt bij Gerda longkanker met uitzaaiingen geconstateerd. Na een kort ziekbed, is ze in de vroege ochtend van 4 november rustig ingeslapen.