Na een succesvolle vraagbundeling door Limburg Glasvezel is het moment daar: het glasvezelnetwerk in gemeente Gennep wordt aangelegd. Op donderdag 21 november ging symbolisch de eerste schop in de grond om de aanleg van het glasvezelnetwerk af te trappen. E-Fiber en de gemeente Gennep hebben dit mooie moment samen met ambassadeurs en andere genodigden gevierd bij de brandweerkazerne in Gennep. Naar verwachting is in eind 2020 de hele gemeente Gennep aangesloten op het nieuwe netwerk.

In Gennep legt E-Fiber een openbaar, voor elke provider toegankelijk, glasvezelnetwerk aan. De werkzaamheden worden, in opdracht van E-Fiber, uitgevoerd door SPIE. Medio november zal worden gestart in Gennep-Zuid en Heijen, waarna in december 2019 Gennep-Noord volgt. Vanaf maart 2020 worden ook Milsbeek, Ottersum en Ven-Zelderheide aangesloten
Bericht: 02-10-2019:
 
 planning efiber
E-Fiber gaat glasvezel aanleggen in de kop van Noord-Limburg en heeft de planning bovenstaande planning vrijgegeven. In oktober 2019 starten de schouwwerkzaamheden. Dan wordt elke woning bezocht door werknemers van Spie, de aannemer, en vastgelegd hoe de glasvezel vanaf de weg het huis in gaat en waar het glasvezelmodem in de woning geplaatst wordt.
Ondertussen starten de graafwerkzaamheden en na ongeveer twee maanden verbinden ze de eerste woningen fysiek met het glasvezelnetwerk (huisaansluiting). Zodra de huisaansluiting klaar is kan de provider de diensten leveren en maken zij een afspraak met de betreffende bewoners. Eind 2020 is de uitrol van het netwerk klaar.