header.png
woensdag 8 juli 2020

19-03-2019: Start aanleg glasvezel verwacht in vierde kwartaal

glasvezel logoHet initiatief Gennep glasvezel heeft sinds januari met netwerkbedrijven gesproken over de uitrol in de gemeente. Eén van hen heeft een aanbieding uitgebracht dat aansluit bij de hoofdwens van de gemeente: de kosten uit het voortraject, € 250.000, worden terugbetaald aan de gemeente en dat een 100% dekkend glasvezelnetwerk wordt aangelegd.

In totaal hebben zes bedrijven interesse getoond om het netwerk aan te leggen. Dat was verrassend veel omdat er in Nederland weinig bedrijven zijn die 100% dekkende glasvezelnetwerken aanleggen. Uiteindelijk bleek ook dat vijf van hen niet aan de gestelde voorwaarden konden voldoen.

Vervolgstappen
Gennep glasvezel en de gemeente bereiden de komende weken de samenwerkingsovereenkomst voor die, naar verwachting, begin mei ondertekend zal worden. In zo’n overeenkomst worden bijvoorbeeld de locaties van de wijkcentrales opgenomen. Maar ook het netwerkontwerp en de planning zijn belangrijke onderdelen. Alles moet vastliggen alvorens de graafwerkzaamheden beginnen. De uitrol van glasvezel kan dan in het vierde kwartaal van dit jaar starten.