header.png
woensdag 8 juli 2020

maart 2019: Nieuwe AED + Cursus bij sportpark Heijen

hartslag nu.nlIn 2015 heeft de tennisvereniging samen met de voetbalvereniging een AED aangeschaft. Deze AED hangt in de fietsenstalling van de tennisvereniging. Deze AED is destijds tweedehands gekocht. Nu blijkt dat onderhoud nu niet meer ondersteund wordt en dat reserve onderdelen niet meer te verkrijgen zijn. Om betrouwbaarheid te garanderen moet de AED vervangen worden. Wederom hebben de voetbalvereniging en de tennisvereniging de handen

in elkaar geslagen en kunnen wij jullie mededelen dat er door de Gemeente Gennep een nieuwe AED gesubsidieerd wordt! Hier zijn we natuurlijk heel blij mee!

Voorwaarden van de gemeente is dat wij ervoor zorgen dat minimaal 16 mensen de cursus reanimatie volgen en zich vervolgens aanmelden op hartslagnu.nl.

6 minuten…

De cruciale tijd bij een hartstilstand is de eerste 6 minuten. Hoe sneller iemand gereanimeerd wordt, hoe groter de kans op leven én leven met minimale schade. Voor de professionele hulpverlening is het vaak lastig om binnen deze tijd bij een slachtoffer aan te komen. Als burgerhulpverlener start jij in die kritieke minuten de eerste hulp op. Om burgerhulpverlener te worden volg je een cursus die wordt gegeven door OceanBV.(Ambulancezorg Limburg). Na deze cursus is men gecertificeerd om zich als burgerhulpverlener aan te melden bij de organisatie “hartslagnu”. Wat voor je medemens heel belangrijk is!

Kijk voor meer info over de burgerhulpverlening even op www.hartslagnu.nl , hier staat precies uitgelegd wat er van je verwacht word. Ook staan hier verhalen op van burgerhulpverleners die reeds een oproep gehad hebben.  

In eerste instantie gaat het om acht personen van de tennisvereniging en acht personen van de voetbalvereniging. De eerste training wordt gegeven op maandag 1 april (geen grap) en de tweede training op woensdag 17 april in tennis of voetbal kantine. Beide avonden starten om 18.30 tot ongeveer 22.30 uur. De cursus is kosteloos maar voorwaarden is de registratie bij hartslagnu.nl en je moet inwoner zijn van gemeente Gennep. Na de aanmelding wordt je zo snel mogelijk geïnformeerd  over de datum en plaats van de trainingsavond waarvoor je bent ingedeeld.

Een herhaling cursus zal jaarlijks of twee jaarlijks plaatsvinden.

Bij meer dan 16 deelnemers wordt met de gemeente overlegd om aanvullende trainingen te organiseren.

Jouw hulp is hierbij nodig! Meld je daarom aan als burgerhulpverlener! Daar redt je levens mee!

Aanmelden en aanvullende informatie kan bij :

Roland van Bree               06-46110810                    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Richard Keuninx               06-10038887                    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Lars Kerkhoff                   06-37404238                    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

hartslag nu.nlOcean