header.png
woensdag 8 juli 2020

11-02-2019: Reanimatiecursussen burgerhulpverlening

reanimatiecursussen AED Wie burgerhulpverlener wil worden en niet in het bezit is van een geldig reanimatiediploma of -certificaat, kan kosteloos een reanimatiecursus volgen. De eerste cursussen staan gepland in maart. Degenen die zich al hebben aangemeld ontvangen hierover binnenkort bericht.

Grotere overlevingskans

Het doel is dat meer vrijwilligers zich aanmelden voor het netwerk ‘Hartveilig Gennep’. Hoe meer mensen kunnen reanimeren en een AED kunnen bedienen, hoe meer levens gered kunnen worden. Bij een hartstilstand zijn immers de eerste zes minuten cruciaal. Als iemand dan start met reanimeren en een AED aansluit, is de kans op overleven het grootst.

Alsnog aanmelden

Heeft u zich niet aangemeld als burgerhulpverlener, maar wilt u dat alsnog doen? Dat kan als u in gemeente Gennep woont of werkt. Met een geldig reanimatiediploma of -certificaat kunt u zich direct aanmelden voor het netwerk via www.hartslagnu.nl. Inwoners die nog geen diploma hebben maar bereid zijn een cursus te volgen, kunnen dit doorgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Francien van der Heijden via (0485) 494141 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..