header.png
woensdag 8 juli 2020

06-01-2019: Burgerhulpverlening in Heijen, iets voor u?

aedsignBij een hartstilstand zijn de eerste zes minuten cruciaal. Als iemand dan start met reanimeren en een AED aansluit, is de kans op overleven het grootst. Een ambulance redt het vaak niet om binnen zes minuten bij het slachtoffer te zijn. U misschien wel. Daarom zijn er burgerhulpverleners: vrijwillige hulpverleners die zijn aangemeld bij het alarmeringssysteem HartslagNu. Met dit systeem worden burgerhulpverleners vanuit de Meldkamer Ambulancezorg gealarmeerd als er in hun woon- of werkomgeving een melding is van een hartstilstand. Kijk voor meer informatie op www.hartslagnu.nl.
 

Reanimatiediploma

Gemeente Gennep streeft naar een dekkend Reanimatie Oproep Netwerk (RON) voor passende hulpverlening bij een hartstilstand. In samenwerking met AmbulanceZorg Limburg-Noord werken wij  hier aan. We zijn op zoek naar meer vrijwilligers voor het netwerk ‘Hartveilig Gennep’, met name woonachtig in het buitengebied. Woont of werkt u in gemeente Gennep en bent u in het bezit van een geldig reanimatiediploma of -certificaat? Meld u dan aan voor het netwerk via ww.hartslagnu.nl. Heeft u nog geen diploma, maar bent u bereid een cursus te volgen, verzorgd door Ambulancezorg Noord-Limburg? Geef dit dan door via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Informatieavond
Heeft u interesse en wilt u graag meer weten? Kom dan naar de informatieavond, verzorgd door AmbulanceZorg Limburg-Noord. In verband met de organisatie van de avond stellen we het op prijs als u zich vooraf aanmeldt via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor vragen over deze informatieavond kunt u contact opnemen met Francien van der Heijden, afdeling Inwoners, via (0485) 494141 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Locatie: Pica Mare, Picardie 36 in Gennep
Datum: dinsdag 22 januari 2019
Tijd: 20.00 – 21.30 uur
Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.