header.png
vrijdag 17 januari 2020

december 2019: Welkom tas

welkomstasBeste Heijenaren,
De woningmarkt is volop in beweging en ook in Heijen is dat te merken. Verschillende mensen verschuiven binnen Heijen van woning maar ook mensen van buiten Heijen of de gemeente Gennep komen in ons mooie dorp wonen. Nu is het niet altijd even gemakkelijk om contacten te leggen of om het dorp te leren kennen. Om dit wat makkelijker te maken heeft Hejje Mojjer samen met de verenigingen van Heijen een Welkom tas gemaakt. Hierin zit onder andere een boekje met een verhaal over Heijen en presenteren de verschillende verenigingen en stichtingen zich die binnen Heijen actief zijn. De opzet is dat de tas met een begeleidend praatje aangeboden wordt aan de nieuwe inwoners van Heijen. Om deze nieuwe mensen te bereiken hebben wij jullie hulp nodig! Komen er in jou straat of buurt nieuwe mensen te wonen laat dat dan even aan ons weten. Wij zullen ze dan benaderen en vragen of ze interesse hebben in de informatie over het dorp. Je kunt ons bereiken door een mailtje te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of te bellen met  Edwin Jans 06-39897697.  

december 2019: Opening van De Vrienden van Heijen!

vrienden van heijenOp 1 januari 2020 om 12:00 uur openen De Vrienden van Heijen officieel hun deuren. Deze dag zal in het teken staan van een spetterende officiële opening van een geheel vernieuwde kroeg! Dit willen wij samen met jullie vieren en proosten op het nieuwe jaar 2020!

Tevens willen wij jullie laten weten dat De Vrienden van Heijen oudejaarsavond vanaf 20:00 uur ook geopend zal zijn en iedereen welkom is om alvast een voorproefje te komen nemen!

December 2019: Overleden: Truus Linssen - Hermsen

Truus Linssen kaartOverleden: Truus Linssen-Hermsen, weduwe van Wim Linssen. Zij overleed in de leeftijd van 88 jaar. Op vrijdag 20 december om 19.00 uur vindt er een herdenkingsdienst plaats in de kapel van Sint Anna, Veerstraat 49 te Boxmeer. De crematieplechtigheid wordt gehouden op zaterdag 21 december om 11.15 uur in de aula van crematorium Waalstede.Staddijk 130 te Nijmegen.

december 2019: Overleden: Henk Kerkhoff

Parochienieuws van St. Dionysiuskerk:

Overleden: Henk Kerkhoff, van de Smele, 66 jaar.
De uitvaartmis is aanstaande zaterdag 21 december om 11.00 uur in de Parochiekerk H. Dionysius in Heijen. Aansluitend wordt Henk begraven op de begraafplaats in Heijen.
Er is geen avondwake.

december 2019 : Oliebollenactie 31 december 2019

oliebollenactie 2017Dit jaar gaat de oliebollenactie van VV Heijen iets anders dan u van ons gewend bent. De oliebollen worden gebakken door bakkerij Arts uit Ottersum.In verband met organisatie van de bestelling willen wij graag weten hoeveel oliebollen u wilt hebben. De oliebollen worden op 31 december tussen 10.30 en 13.00 bij u thuis bezorgd. Een bestelformulier voor de oliebollen vind u in de december uitgave van het Hejs Nejs. De formulieren worden op 2️3 december opgehaald door de jeugd van vv Heijen tussen 18.00-19.30. uur. U mag het formulier en het geldbedrag ook inleveren op Hermelijnstraat 46 of Heikampseweg 7 uiterlijk 24 december. Graag contant betalen, bij voorbaat dank.

November St. Dionysiusgilde heijen: wij zoeken nieuwe leden!!!

gilde zoekt ledenWat wij kunnen bieden!

Bij ons gilde kunt u vendelen, trommelen, kruisboog-, geweer-, en bollerschieten = saluut schoten lossen.
Wij komen elke vrijdagavond bij elkaar. In de winter is er een kruisboog-/geweercompetitie om 19:30 uur. In de zomer gaan we naar buiten. Voor de data kunt u terecht op www.heijen.info
Kom gerust eens aanwippen. U bent van harte welkom.

November 2019: In Memoriam: Gerda Franken-Maas

Gerda Franken MaasOp 11 maart 1936 wordt Gerda op ut Hèzeland in Heijen geboren als eerste kind van Wim Maas en Cato Bergmans. Ze krijgt vijf broertjes, Jan, Henk, Cor, Geert en Marius. Omdat Gerda het enige meisje is en het huis maar twee slaapkamers heeft, moet ze in september 1948 naar kostschool in Reuver. Hier heeft ze veel heimwee en verdriet. Wim, Cato en hun kinderen verhuizen van Heijen Zuid naar Hoefstraat 9. Vader Wim is dan al enige tijd ziek. In februari 1956 overlijdt hij op 49-jarige leeftijd en Cato en de kinderen moeten het alleen zien te redden. Het geld dat Gerda op kantoor verdient, geeft ze thuis af. Bij toneelclub Kruutwis in Heijen, leert ze Gerrit kennen, de liefde van haar leven. Op 5 februari 1959 trouwen ze en gaan in de Graaf Hermanstraat in Cuijk wonen. Hier worden John en Kathinka geboren. Als de kinderen groot genoeg zijn, gaat Gerda studeren.
 

Lees meer...

Novmeber 2019: Organisatie Herdertjesmis is op zoek naar jou!

herdertjesmis 2018Voor iedereen die van kersttraditie in Heijen levendig wilt houden..Wij zijn op zoek naar jou!!
Zoals ieder jaar willen wij de herdertjesmis voorzien van 't levend kerstverhaal, dit wordt verzorgd door de leerlingen van de basisschool  de Heggerank. Zonder extra handen kan de herdertjesmis in z'n oude hoedanigheid niet door gaan. Wie wil ons helpen!! 

Lees meer...

November 2019: Openingsbal 2019

openingsbal 2019Dit jaar vindt het openingsbal van de carnaval in de gemeente Gennep plaats bij CV De Wortelpin in Heijen. Het belooft een gezellige avond te worden. Naast de verkiezing van de man/vrouw/club van het jaar zijn er optredens van Björn van Berkel en DJ Otto Wunderbar.De muzikale omlijsting is in handen van de Hofkapel, onze eigen DJ Bullywully.
Datum:  Zaterdag 16 november 2019.
Locatie:  Proeflokaal 1891, Hoofdstraat 15 te Heijen. Aanvang: 20.30 uur.
Afkoopbedrag/entree: Heren €  30,  Dames  €  20 en Dansmarietjes  €  11.
Betaling van het afkoopbedrag uitsluitend á contant. Het afkoopbedrag geldt tot 1.30 uur.
 

November 2019: De cadeaukaart postcodeloterij voor de Dorpskamer Heijen

Dorpskamer HeijenLid van de postcode loterij ? De cadeaukaart komt er weer aan!
Ben je lid van de postcode loterij dan valt tussen 28 oktober en 3 november de Doe maar lekker vegetarisch cadeau kaart in de bus. Met deze kaart kunt je voor € 12,50  boodschappen doen bij de Albert Heijn. Gebruik je de kaart zelf, heel goed. Maak je er geen gebruikt van, gooi hem dan niet weg!!

Lees meer...

november 2019: Stem op trainer en team JO12 jaar! Vandaag laatste dag!

Sportgala Gennep 2019 BannerOp 13 december is het Sportgala Gennep in zaal Pica Mare. Tijdens het evenement worden de winnaars bekend gemaakt. Van 20 november t/m 3 december kan iedereen per categorie online stemmen op zijn of haar favorieten. Voor het Sportgala Gennep  zijn sporters uit Heijen genomineerd:
In de categorie: Junior Team sportprestatie van het jaar is  VV Heijen JO12 – Voetbal – VV Heijen genomineerd
En in de categorie: Coach van het jaar is  trainer Peter ten Haaf van VV Heijen genomineerd
Wil jij meer over de genomineerden lezen en/of je stem uitbrengen? Dan ga je naar sportgalagennep.nl je hebt tot 3 december de tijd.

oktober 2019: Nationale Zonnebloemloterij 2019

zonnebloem 3In mei zijn onze vrijwilligers op pad geweest om loten voor de Zonnebloem te verkopen.
Hieraan heeft u allen bijgedragen, want we hebben het mooie aantal van 900 loten verkocht. Wij danken u hiervoor hartelijk.
Op 7 oktober jl. vond de trekking plaats. In Heijen zijn een aantal kleinere prijzen gevallen. Hieronder volgt een gedeelte van de uitslag. U ontvangt € 50,00 wanneer u een lot heeft met de eindcijfers 5306 of 9969 of 8396. Heeft u een lot met de eindcijfers 925 of 705 of 153 dan ontvangt u € 15,00. Verder zijn er nog grotere prijzen. De winnende lotnummers staan op ook internet via www.zonnebloem.nl/loterij/uitslag-2019. Prijswinnaars worden verzocht het winnende lot volledig ingevuld te zenden aan NSOF, t.a.v. Zonnebloemloterij, Postbus 440, 5000 AK Tilburg. Maak altijd een kopie van uw lot voor uw eigen administratie.

Bestuur de Zonnebloem afdeling Heijen

december 2019: Heijs Hepke in nieuwe handen

hejs hepke huisLieve klanten/vrienden van 't Heijs Hepke
Nog iets meer dan een week en dan zit het er voor ons op. Na een kort proces hebben we onze prachtige CAFETARIA verkocht aan Ping en Dina. Zij zullen vanaf 19 december op dezelfde voet verder gaan. Zelf willen we van de gelegenheid gebruik maken om iedereen ontzettend te bedanken. Zonder onze klanten waren we hier geen twaalf jaar gebleven. We hebben een super tijd gehad, die we nooit zullen vergeten. Veel en hard moeten werken, maar ook heel veel leuke dingen en hele mooie herinneringen gemaakt.
Op zondag 15 december gaan om 19.30 uur de pannen uit en willen we nog gezellig met jullie nababbelen onder het genot van een hapje en een drankje. Voor nu hopen we dat jullie nog lekker een frietje komen eten en anders heel graag tot zondag de 15e.
Veel liefs, Friso, Ellen, Jesse en Semme

Bron:: https://www.facebook.com/heijshepkecafetaria/posts/1165472303658546

december 2019: Cheers: kerstinloop/concert

kerstinloop cheers 2019Cheers organiseert op dinsdag 17 december een kerstinloop met optredens van popgroep Cheers en vocalgroup Goldies

Dit concert in gezellige kerstsfeer is in d'n Toomp van 20.00 - 22.00 uur.

Entree: vrij

 

 

novmeber 2019: Woningbehoefte Heijen

logo gemeente gennep2000 Jongeren in de gemeente Gennep hebben onlangs een brief gekregen van de Gemeente Gennep. Daarin wordt gevraagd om deel te nemen aan een enquête over woningbehoefte. Graag wil ik namens de werkgroep voorzieningenplan de Heijense jongeren oproepen om deze vragenlijst in te vullen  Het is belangrijk dat de Gemeente Gennep een goed beeld krijgt van waar jongeren willen wonen en hoe ze willen wonen. Het officiële onderzoek van de gemeente kan dit nog beter in kaart brengen dan het onderzoek dat we in april in Heijen al gedaan hebben. Het is dus erg belangrijk om deel te nemen aan dit onderzoek, ook al heb je eerder ook al deelgenomen aan het onderzoek in Heijen.
Dus check die brief en doe je ding! 

02-1-2019: Allerzielenviering

dionisuskerkDe allerzielenviering,met gezinskoor,  tevens kindernevendienst is op zaterdag 2 november om 19.00 uur. Aansluitend wordt een bezoek aan het kerkhof gebracht. Van de volgende dorpsgenoten is het afgelopen jaar afscheid genomen in onze kerk: Mia Reintjes-Franken, Giel Derijck, Toos Jans-Kuppen, Gert Cuijpers, Hub Vinck, Wiel Janssen, Truus Nellen-Dorssers, Theo Deenen. 
Hun gedachtenis kruisje wordt in deze dienst aan de nabestaanden overhandigd

oktober 2019: De Rabo ClubSupport 2019

rabo club support opbrengst 2019Op de finale avond van de Rabo Clubsupport 2019 is bekend gemaakt, dat onze vereniging Hejje Mojjer een bedrag van € 1351,45 is toebedeeld. Een prachtig bedrag, dat wij dankzij jullie stem hebben mogen ontvangen. Hiervoor onze hartelijk dank. Deze bijdrage/gift zullen we weer inzetten voor het algemeen belang van ons dorp Heijen. Bestuur Hejje Mojjer

september 2019: Werkzaamheden Hoofdstraat Heijen

logo gemeente gennepVolgens planning is in  ## iHeijen het stuk Hoofdstraat tussen A77 en Hommersumseweg i.v.m. #wegwerkzaamheden dit weekend #afgesloten voor autoverkeer ⛔️. LET OP: óók op #vrijdag en #maandag is de weg afgesloten!
Vanwege de verkeersveiligheid moest de weg op vrijdag al dicht (alleen bussen en hulpverleningsdiensten mogen erdoor) en vanwege weersomstandigheden kan er op zondag niet geasfalteerd worden, waardoor de weg tot en met #maandag 30 september afgesloten is. Ook bussen worden dit weekend via borden omgeleid.
Fietsers kunnen de weg gewoon blijven gebruiken ?✅.

oktober 2019: Concert Slagwerkgroep EMM

slagwerkgroep EMM

Slagwerkgroep EMM en Doornenburg geven op vrijdag 25 oktober een concert in d’n Toomp Heijen. Beide groepen zullen een gevarieerd en boeiend programma ten gehore brengen met medewerking van o.a. Jan Luppes (basgitaar) en Harry Brons (sopraan-sax). 

Ook zal een compleet combo, blazersensemble bestaande uit maar liefst 8 muzikanten en zang deze avond van zich laten horen! De opbrengst komt ten goede komen aan stichting ‘de Liedjesfabriek’. 

D’n Toomp is open vanaf 20.00u. Mede namens beide slagwerkgroepen én stichting ‘de Liedjesfabriek’ (www.liedjesfabriek.nl) tot vrijdag 25 oktober!

november 2019: Sinterklaasintocht 2019

sinterklaasHallo alle kinderen uit Heijen,

Op 24 november aanstaande is het zo ver en komt Sinterklaas weer naar Heijen toe. Hij zal om 14:00 uur met de boot aankomen op de kade bij Teunesen. Na een warm
welkom vertrekken we naar d’n Toomp en hopen daar om 15:00 uur feest te vieren samen met de Sint en zijn pieten. Net zoals de voorgaande jaren, willen we graag de zaal weer mooi versieren, maar ook daar hebben we jullie hulp voor nodig. Op school zullen er weer kleurplaten uitgedeeld worden. Als jullie die nou mooi inkleuren en weer op school inleveren in de daarvoor bestemde bus,

Lees meer...

oktober 2019: Zittingsavond 2019

zittingsavond 2019De zittingsavonden van CV De Wortelpin zijn op vrijdag 22 en zaterdag 23 november, aanvang om 19.30 uur.

Met van eigen bodem:
Dansgarde - Ex-Prinsen - Goed Gevuld - Entertainment Groep - Les Clochards - Heijs Uut Volle Borst
Tonproaters: Hans Keeris & Freddy van den Elzen

Voorverkoop: vrijdag 8 november van 19.11 tot 20.11 uur bij "proeflokaal 1891", daarna bij Hejs Hepke.
Entree: voorverkoop € 12,00, daarna: € 15,00
 

oktober 2019: Gerarda Molen in Heijen geopend met Limburgse Molendag

gerardamolenOp zondag 6 oktober is het weer Limburgse Molendag. Trotse molenaars vertellen u graag alles over hun bijzondere stukje Limburgs erfgoed. 50 Limburgse molens openen die dag hun deuren voor een gratis bezoek van 11.00 - 16.00 uur. Jong en oud kan ontdekken hoe een molen werkt en genieten van speciale activiteiten op en rond de molens. Bijna overal geven molenaars en molengidsen uitleg. Daarnaast zijn er op diverse plekken demonstraties, exposities, muzikale optredens en molenrijke wandel- en fietsroutes. Ook wordt er volop graan gemalen en bij sommige molens meteen verwerkt tot vlaaien, wafels pannenkoeken en pizza’s. Niemand hoeft dus met een lege maag naar huis te gaan. 

oktober 2019: Overleden: Tonnie Geerts

Op 11 oktober 2019 is Tonnie Geerts overleden. Hij is 83 jaar geworden. Hij werkte vanaf 1961 bij Hendrix' Voeders aan de Hoofdstraat. In 1967 gingen hij en Nelly in de Meidoornstraat wonen.

Er is gelegenheid afscheid van hem te nemen op woensdag 16 oktober van 18.30 tot 19.30 uur bij Schrijen, Hollesteeg 1a te Boxmeer.

oktober 2019: Café Zalen Jan wordt: Proeflokaal 1891

proeflokaal 1891Bedankt voor alle mooie tijden die we met jou meegemaakt hebben....!!!
Nu gaat er een nieuwe tijd komen, tijd om nieuwe herinneringen te creëren op dezelfde locatie maar in een nieuw jasje.
Komende tijd gaan we eerst flink aan de slag zodat we jullie binnenkort kunnen verwelkomen in de weekenden voor een gezellig hapje en drankje.

 

 

oktober 2019: De vrienden van Heijen openen kroeg

vrienden van heijen
Het papierwerk zit erop! De vrienden van Heijen kunnen zich eindelijk gaan klaarmaken voor het tapwerk!
De vrienden van Heijen wordt gedragen door een gemotiveerde vriendengroep die er niet mee kon leven dat er géén kroeg was in Heijen. De laatste maanden zijn er vele inspanningen verricht om dit te kunnen realiseren.De kroeg zal de komende periode samen met verhuurder Rene van Velthoven flink aangepakt worden en van een geheel nieuwe stijl worden voorzien. Met trots kunnen we mededelen dat 1 januari 2020 de kroeg open gaat voor een spetterende nieuwjaarsborrel. Het programma zal snel volgen. Graag willen wij dit met het hele dorp vieren en hopen wij velen van jullie te zien! De vrienden van Heijen.

oktober 2019: Brem doodlopend weg

brem afgesloten 2019aDe Brem is voortaan afgesloten nabij de splitsing met de Karrevenseweg en is nu een doodlopende weg. Camping Hoeve de Schaaf is vanaf heden dus alleen bereikbaar via de Schaafsebosweg (zie plattegrond).

 

 

september 2019: Muzikanten gezocht!

muzikanten gezochtLijkt het jou leuk om bij de Heijense carnavalsactiviteiten muziek te maken, dan is De Hofkapel op zoek naar jou! Ter versterking worden zowel blazers als slagwerkers gezocht!
Interesse?
Bel of mail; 06-11902293, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

september 2019: Manege Bergemo: Open Dag

bergemo open dag 2019Op 29 september openen wij onze deuren voor iedereen die kennis wil maken met onze paarden en het paardrijden.
Programma : 
Rondleidingen : Tussen 11.00 en 15.30 zal er ongeveer elke 30 minuten een rondleiding starten, tijdens de wandeling door onze stallen kun je kennis maken met onze paarden en pony's. Onderwerpen als omgang met

Lees meer...

oktober 2019: Uitwisselingsconcert EMM met Muziekver. Middelaar

logo EMMOp zaterdag 5 oktober om 19.30 uur organiseert het fanfareorkest van EMM in d'n Toomp in Heijen een uitwisselingsconcert met Muziekvereniging Middelaar. Deze club bestaat 100 jaar en maakt muziek van klassiek tot pop. EMM heeft speciaal voor deze avond een nummer ingestudeerd met “speciale effecten”. Het B-orkest van EMM zal in het voorprogramma spelen.
Het belooft een muzikale avond te worden met een gezellige afterparty in ‘t café!
We zien u graag op 5 oktober!

27-10-2019: Hobby-creatief-beurs Zonnebloem

zonnebloem 3Op zondag 27 oktober 2019 organiseert de Zonnebloem Heijen de hobby-creatief-beurs in Gemeenschapshuis d’n Toomp in Heijen.  Op deze tweejaarlijkse beurs zijn de creatieve bezigheden van meer dan 20 hobbyisten én de handwerkstukken van de Welfare-groep te zien en te koop. Er zijn o.a. stands met: bloemstukken, schilderijen, handwerken, sieraden, kaarten en nog veel meer. Ook is er een kopje koffie of thee met door de Zonnebloemvrijwilligers zelfgemaakt gebak en andere versnaperingen te koop. De opbrengst van deze hobby-creatief-beurs is voor de Zonnebloem Heijen. U bent van harte welkom van 11.00 tot 16.00 uur. De entree is gratis.

september 2019: Nèj Hejs zingt in Well

grote waayHet Heijense mannenkoor Nèj Hèjs zingt op zondag 8 september tijdens het najaorsconcert bij "Auberge  de Grote Waaij", Kevelaersedijk 1 in Well (L)  De aanvang is om 14.00 uur en de entree is gratis. Vanaf 13.15 uur is de inloop met koffie/thee en wat lekkers.

Er nemen 4 koren deel aan dit concert:  Mannenkoor De Wiejerdzangers uit Sint Joost, Nèj Hèjs uit Heijen,  Challenge uit Well en Vocal Group Joy uit Well.

 

 

september 2019: Kermis: afscheid van Café Zalen Jan

cafe zalen jan kermisposterHelaas is Kermis Heijen het laatste wat wij nog draaien.
3 september zullen wij stoppen met het uitbaten van Café - Zalen Jan. Tevens is de Kermis ook de laatste mogelijkheid om de munten in te leveren.
Maar voordat het zover is zien we jullie nog graag tijdens de kermis in Heijen!

We zien jullie dan, bij Café - Zalen Jan!

 

augustus 2019: Open monumentendag 2019: de Gerardamolen en Kasteel

gerardamolen open dagLink naar fotoalbum Open Monumentendag van P. Manders

Ook Heijen was present met het kasteel en de molen.
De Gerardamolen aan de weg van Heijen naar Afferden was geopend tijdens de Open Monumentendagen op 14 en 15 september. In de molen was door molenaar Harry Kaak en de werkgroep Historisch Heijen een expositie ingericht met foto’s en teksten over de oude molen, de oorlogsschade en de bouw en het gebruik van de nieuwe molen. Uiteraard was de molen  te bekijken tijdens deze dagen. 

1 september 2019: Frühschoppenconcert

DOM 23082019Zondag 1 september aanstaande is het weer zover: kermis in Heijen. En daar hoort natuurlijk ook een optreden bij van Die Original Maastaler. Vanaf 12.00 uur zitten de muzikanten op het podium in gemeenschapshuis D’n Toomp klaar om u een aantal gezellige uurtjes ontspanning te bezorgen. Mooie Egerländer- en Böhmische nummers zullen de revue passeren waarbij de beentjes van de vloer mogen. En zoals de afgelopen jaren gebruikelijk zijn er weer leuke prijzen te winnen via de steunkaarten loterij. Al met al dus zeker de moeite waard om een kijkje te komen nemen. Hopelijk tot dan.

september 2019: Disco voor jongeren met verstandelijke beperking

discoIn gemeenschapshuis D'n Toomp in Heijen is zaterdag 7 september een disco voor jongeren met een verstandelijke beperking. Het feest, dat wordt georganiseerd door de Stichting Jeugdraad Heijen, duurt van 19.30 - 22.00 uur. de entreeprijs is € 2,00. De avond is toegankelijk voor feestgangers van 14 t/m 35 jaar. Ook broers en zussen zijn welkom.

augustus 2019: Voormalige Troefmarkt

troefmarkt heijenDhr. Reindert Roovers heeft het pand aan de Nieuwwijkstraat gekocht per 1 augustus 2019.
De huidige bewoner blijft boven de winkel wonen.
Beneden komt een Pools-Nederlandse winkel.

juli 2019: Gouden Fricandel voor Revuegroep

gouden fricandel 2019Maar dit was niet de enigste onderscheiding. Tot grote verrassing van de revuegroep kregen zij de gouden frikandel. Dit voor hun 10 jarig bestaan en omdat ze al 5 jaren het publiek bij het bitterballenconcert vermaken met hun grappen en grollen.

Al met al was het weer een super gezellige avond waar met plezier wordt op terug gekeken.

augustus 2019: Werkzaamheden omgeving De Brem in Heijen

brem 2019 1brem 2019 2brem 2019 3Van medio augustus tot en met medio oktober worden diverse reconstructie- en asfaltwerkzaamheden uitgevoerd in de omgeving van bedrijventerrein De Brem in Heijen. De bestaande asfaltweg wordt voorzien van twee nieuwe lagen asfalt. Na het asfalteren worden in de bermen grasbetontegels aangebracht en de bermen aangevuld met grond. Aansluitend worden de inritten naar de woningen toe aangestraat aan de nieuwe asfalthoogte. De werkzaamheden vinden plaats van 9 september  tot en met 4 oktober. Er kan sprake zijn van enige overlast en extra reistijd. Mits de weersomstandigheden het toelaten zijn de asfalteringsdagen ingepland op 11, 12, 13, 16 en 17 september. De Brem en Nieuwe Erf worden tijdens de werkzaamheden afgesloten voor het doorgaande verkeer. Het verkeer wordt omgeleid.
Foto's: Marianne Kerkhoff
Bron: gemeente Gennep

juli 2019: Gouden Bitterbal voor Harrie Gerrits

Harry met gouden bitterbalTijdens het bitterballenconcert afgelopen woensdagavond 3 juli is Harrie Gerrits toegetreden tot de elitegroep van de gouden bitterbal. Harrie kreeg deze “hoge” onderscheiding voor het vele werk wat hij verzet voor Die Original Maastaler. Hij is zeg maar het manusje van alles. Zoals de revuegroep het vertelde: “Unne man den ge weliswaar dukker op ut podium ziet, mar den dor dan gèn applaus vur ien ontvangst nimt. Nee hèj is veul meer achter de schermen bezig um alles goed te laote verlopen……”

 

juli 2019: Hè.js Ru.ndje

hejs rundje 1heijs rundje kmhejs rundje benkse

De laatste loodjes. Nu is het ommetje helemaal klaar.
De route van het Hej.s Ru.ndje is op een gedeelte aangepast. Bij het kasteel loopt de route nu net andersom. Je begint bij de grote poort en bij Hejjs Hepke gaan we rechtsaf richting knooppunt 34. De oude routebordjes zijn vervangen door mooie ronde plaatjes met het logo erop. Overbodige paaltjes zijn of worden verwijderd. Verder hebben we het foldertje (routebeschrijving) aangepast met de knooppunten van de knooppuntenroute van de Gemeente Gennep, waar mogelijk, opgenomen.
Routebeschrijvingen zijn te verkrijgen in het folderkastje bij het wandelbord op het kerkplein en bij Hejjs Hepke. En natuurlijk op de website van Hejje Mojjer, klik hier voor folder. Veel wandelplezier en een mooie zomer.

Paul en Martha Toonen

juli 2019: Bitterballenconcert 2019

DOM bitterballenconcert 3 7 2019"Wie heeft de bitterballen ballotage commissie dit jaar op het oog als bitterballenkoning(in)?

Kom deze gezellige avond life meemaken op het terras van het Hejs Hepke aanstaande woensdag 3 juli vanaf 20.00 uur".

Met medewerking van: Hejs Hepke, Revuegroep Heijen en De Original Maastaler.

juni 2019: Eerste heijense kruidenbitter: "Hèjse vlègel"

Op de Heisafeesten zijn zondag 9 juni jl de eerste flessen Heijense kruidenbitter o.a. uitgereikt aan de bedenker van de naam: "Hèjse vlègel", aan de jubilarissen: de HEISA groep, dorpsblad Hejs Nejs, Website Heijen.info en aan de winnaar van de digitale speurtocht.

De "Hèjse Vlègel" is vanaf nu te koop bij slijterij Takken, Zandstraat 16 in Gennep. Prijs: € 9,99.

vlegelheijse vlegel voor heisa groephejse vlegel voor hejs nejsheijse vlegel voor websiteheijse vlegel voor maike

juni 2019: Overleden Hub Vinck

dionysius kerkParochienieuws van St. Dionysiuskerk:

Overleden: Hub Vinck 71 jaar oud. Voorheen woonachtig aan de Sleedoornstraat, de laatste jaren aan de Doelen in Gennep.
De avondwake is op woensdag 12 juni 2019 om 19.00 uur in de Parochiekerk H. Dionysius te Heijen.

juni 2019: Overleden: Wiel Janssen

dionysius kerkParochienieuws van St. Dionysiuskerk:

Overleden: Wiel Janssen, 69 jaar.
De uitvaartmis is aanstaande woensdag 19 juni 2019 om 10.00 uur in de Parochiekerk H. Dionysius in Heijen. Daarna crematie.

juni 2019: Overleden: Truus Nellen - Dorssers

dionysius kerkParochienieuws van St. Dionysiuskerk:

Overleden: Truus Nellen - Dorssers, 71 jaar.
De uitvaartmis is aanstaande donderdag 20 juni 2019 om 10.30 uur in de Parochiekerk H. Dionysius in Heijen, aansluitend wordt Truus begraven op de begraafplaats in Heijen.

juni 2019: Overleden: Theo (Thei) Deenen

Parochienieuws van St. Dionysiuskerk:

Overleden: Theo Deenen, 85 jaar.
De uitvaartmis is aanstaande dinsdag 25 juni om 10.00 uur in de Parochiekerk H. Dionysius in Heijen, aansluitend wordt Theo begraven op de begraafplaats in Heijen.
Er is geen avondwake.

okotber 2019: Hobby/creatiefbeurs

zonnebloemDe Zonnebloem afdeling Heijen organiseert een Hobby/Creatiefbeurs op zondag 27 oktober 2019  van 11.00 tot 16.00 uur.

Locatie d’n Toomp,  toegang gratis.

juni 2019: Nederlands Kampioen solisten Slagwerk

logo EMMNederlands Kampioenschap Solisten 2019

Op zaterdag 22 juni jl. is Nick Traa Nederlands kampioen multipercussion geworden in de eerste diviesie met een score van maar liefst 94 punten. Met het nummer "Sketches" werd het publiek getrakteerd op een fraai stukje slagwerk!

Ook Britt speelde een geweldige uitvoering op marimba. Met het werk "Etude 1955'' werd zij 4e van Nederland!

juni 2019: Heijens succes op open NK vinzwemmen

Luna de BruijnDe in Heijen geboren Luna de Bruijn heeft afgelopen weekend op het Open Nederlandse Kampioenschap Vinzwemmen hoge ogen gegooid. De vijftienjarige ging in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven met drie gouden medailles en een bronzen plak aan de haal.

Behangen met het eremetaal keerde zij maandagochtend weer terug naar Catalonie waar zij

Lees meer...

juni 2019: EMM jeugd: geslaagd!

EMM geslaagden 2019EMM geslaagden 2019 aVandaag het seizoen muzikaal afgesloten. Wat zijn we trots op onze jeugd en alle geslaagden, gefeliciteerd!
Iedereen alvast een fijne vakantie! ☀
Van links naar rechts: Imke A Saxofoon, Joost B Bugel, Thijmen B trompet. Jesse B Hoorn, Jolien B Hoorn en Tobias A schuiftrombone.

april 2019: 1e Genneps Sportcafé in Heijen

gennep doet meeGennep Doet Mee daagt sportaanbieders in de gemeente uit op zoek te gaan naar vernieuwing om zich klaar te maken voor de toekomst. Het is de kans om elkaar beter te leren kennen en om elkaars kennis en ervaring te delen. Want ook van elkaar leren we.  Wat kunnen we bijvoorbeeld organiseren rondom een lokaal sportakkoord en welke andere thema’s moeten we aanpakken?  Denk en doe mee! Kom daarom op dinsdag 14 mei om 19.30 uur naar het eerste Gennepse Sportcafé bij Voetbalvereniging Heijen. Meld je hier aan!

Meer info

juni 2019: Informatieavond Dorpskamer Heijen

Dorpskamer HeijenOm de inwoners en potentiële vrijwilligers van Heijen op de hoogte te houden van de vorderingen van de Dorpskamer organiseert het bestuur van de Stichting Dorpskamer Heijen een informatieavond. Deze avond vindt plaats op donderdag 20 juni van 19.30 tot 20.30 uur in Gemeenschapshuis d’n Toomp. Tijdens deze avond zullen de volgende punten aan de orde komen:

Lees meer...

april 2019: Historisch Heijen zoekt foto's voor presentatie

logo Historisch Heijen 1De oproep op Facebook Heijen om foto's van  (verdwenen) Heijense winkels te delen is een prima initiatief!
Het toeval wil echter, dat de Werkgroep Historisch Heijen hier ook al mee bezig is. In november 2019 wil de werkgroep een presentatie/tentoonstelling organiseren over verdwenen winkels en ambachtsbedrijven in Heijen. Beide initiatieven hoeven elkaar natuurlijk niet te bijten, maar als foto's al op Facebook zijn verschenen, is de verrassing er in november wel een beetje af. Dat zou jammer zijn. Daarom is het misschien een goed idee om foto's en ander materiaal naar het e-mailadres van Historisch Heijen:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te sturen. Voordat je het weet is het november en kunnen de foto's van de vele Heijense winkels en bedrijven bewonderd worden tijdens de presentatie/tentoonstelling.
Werkgroep Historisch Heijen

juni 2019: Bedrijventoernooi

vv heijenOok dit jaar organiseert VV Heijen weer het jaarlijkse Bedrijventoernooi op 15 Juni 2019.  Om 14.00 uur zullen de eerste wedstrijden gespeeld worden en om 18:30 uur staan de finales gepland.  's Middags met muziek van Feestdj-al met aansluitend een feestavond met BBQ en dit jaar een optreden van de band Old Boys United . Hiervoor is de toegang natuurlijk gratis!

mei 2019: Die Original Maastaler in Kleve

DOM 16052019Aanstaande zondag 19 mei speelt Die Original Maastaler in De Forstgarten in Kleve. Het optreden is van 15.00 uur tot 16.30 uur. Wij nodigen u graag uit om te komen luisteren.

 

mei 2019: Afsluiting seizoen vv Heijen

vv heijenOp zondag 26 mei 2019 sluit VV Heijen het seizoen 2018/19 met z'n allen af. Alle senioren elftallen spelen deze dag thuis, met als toetje de wedstrijd van het Eerste. Zij spelen nog voor een plekje in de nacompetitie:
10:00: Heijen 4 - Constantia 5
11:00: Heijen 2 - Estria 2
12:00: Heijen 3 - Toxandria 4
14:30: Heijen 1 - Stormvogels '28 1
De muziek wordt verzorgd door 'huis-DJ' Feestdj Al en later in de middag zal de stadse volkszanger Daan van der Venne een spetterend optreden verzorgen.

Lees meer...

juni 2019: Informatieborden voor verenigingen

logo gemeente gennepGemeente Gennep krijgt nieuwe informatiezuilen en posterboxen waarop verenigingen en andere organisaties aankondigingen kunnen doen. Hiermee komt een einde aan de wirwar van allerlei borden zoals portaalborden, spandoekframes en sandwichborden. In Heijen komt een digitale informatiezuil aan de Hoofdstraat te Heijen (voorbij de afslag N271 voor de splitsing Gennep – Heijen). De informatiezuil wordt na de reconstructie van de N271 geplaatst. Ook worden er tweezijdige posterboxframes aan lantaarnpalen bevestigd langs de doorgaande wegen.

Lees meer...

juni 2019: Workshop: groene walnoten bewerken bij frutticonfetti

frutti confettiFrutti Confetti Heijen organiseert op woensdag 26 juni 2019 van 18.30 - 21.30 uur een workshop "groene walnoten bewerken". In de workshop worden de groene walnoten geplukt en gelijk verwerkt. De noten gebruik je met ‘huid en haar’; ze zijn nu nog zacht van binnen, pas later in het jaar ontwikkelt zich de harde notenschil. Ze worden gespoeld en op drank gezet. We maken notenwijn en nocino, een notenlikeur. En er wordt een begin gemaakt met het konfijten van groene noten, een proces dat je met goede instructies thuis kan afmaken. Alle recepten krijg je dus mee naar huis. Meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

juli 2019: Koken in de tuin, uit je tuin aan de Boxmeerseweg

frutti confettiOp zondag 14 juli van 14.00 - 18.00 uur organiseert Cokkie van Leeuwen van Frutti Confetti  een buitenkook-workshop "Heerlijk buiten koken met oogst van het seizoen". Deze keer worden er meerdere confituren en kruidige chutneys gemaakt en sluiten af met een zelfgemaakte hapjesplank. Natuurlijk drinken we er een passend wijntje en fruitige limonades bij. Heerlijk buiten koken met oogst van het seizoen

Lees meer...

augustus 2019: Noordlimburgs Fietsweekend

noordlimburg fietsweekend 1De vierde editie van het Noordlimburgs Fietsweekend is op zaterdag 17 en zondag 18 augustus 2019. Start- en finishlocatie is: Gildeterrein De Maasarm aan de Mergeldijk, ongenummerd in Heijen. Gemeenschapshuis d'n Toomp is i.v.m. de vakantieperiode gesloten en daarom moet de organisatie uitwijken naar een alternatieve locatie. Voor inschrijven is weer mogelijk op de website  www.noordlimburgsfietsweekend.nl en daarmee bespaart u € 2,50 p.p. indien u beide dagen deelneemt. Op de start- en finishlocatie is voldoende gratis parkeergelegenheid en een toiletvoorziening.
U doet toch ook weer mee?? Fietsen is gezond en we hebben weer vier prachtige fietsroutes in petto.

Lees meer...

april 2019: Slagwerkgroep EMM aanwezig op ONSK

slagwerkgroep EMM

Op zaterdag 13 april neemt slagwerkgroep EMM Heijen deel aan het Openbaar Nederlands Slagwerkgroep Kampioenschap in Schaffelaar theater Barneveld.

Het verplichte werk ‘Force Field’ zal door een geblindeerde jury worden beoordeeld en uiteindelijk een Nederlands Slagwerk Kampioen op basis van pure muzikaliteit aanwijzen.

Lees meer...

april 2019: Overleden: Giel Derijck

dionysius kerkParochienieuws van St. Dionysiuskerk:

Overleden: Giel Derijck, 88 jaar.
De uitvaartmis is aanstaande dinsdag 9 april om 11.00 uur in de Parochiekerk H. Dionysius in Heijen. Daarna crematie.

Er is geen avondwake.

april 2019: Expositie oud Heijense in de Kenniskeuken

lieneke 2Oud Heijense Lieneke Teeuwen exposeert in de benedenverdieping van de bibliotheek in Gennep, "de kenniskeuken".  De expositie 'Experimenten' neemt de bezoeker mee naar een deel van Lienekes wereld. Creatief, onderzoekend en verrekte handig, dat zijn misschien wel aardige omschrijvingen die goed passen bij de 32-jarige Lieneke. Zelf gevlochten manden en vazen gemaakt van reclamefolders, miniaturen van fimoklei, schilderingen van plakkaatverf, kostuums, werken met special effect make up en nog heel veel meer. De expositie is te bezoeken tijdens de openingstijden van de bibliotheek tot 26 mei.
Bron: Maasduinencentraal

mei 2019: Jos van de Venn exposeert

schilderij josSchilderijen van Heijenaar Jos van de Venn en werkstukken van Wil van de Broek zijn momenteel te zien in Buurthuis "de Elsenhof", Torenstraat 52 in Sambeek.

De openingstijden: op werkdagen van 09.00 -15.00 uur.

 

 

 

18-03-2019 Hoog water en uitbreiding Arvato

hoog water 18 03 2019arvato uitbreidingVanaf de dijk achter de oude school is het hoog water te zien wat op komst is. Op de achtergrond het Kasteel Heijen.
De dijkwachten van de Smele lopen weer hun rondjes over de dijken.
Volgende fase Arvato gestart. Foto is gemaakt vanaf de Brem.
Foto's Henk Kerkhoff

maart 2019: Enquete woningbehoefte Heijen

enquete woning behoefteVoor de leefbaarheid van Heijen is het van groot belang dat er voldoende passende woonruimte is voor zowel jong als oud. Nu zijn mensen vaak genoodzaakt om elders te gaan wonen, terwijl ze graag in Heijen willen blijven wonen. Graag wil de werkgroep voorzieningenplan in kaart brengen welke woonbehoeftes er zijn en de resultaten van dit onderzoek gebruiken in het overleg met de Gemeente Gennep. Hoe meer mensen mee doen met het onderzoek, des te betrouwbaarder de conclusies. Doe dus mee en vraag ook anderen om de vragenlijst in te vullen!

Ga hier naar de Enquete woningbehoefte Heijen

november 2019: AED sportpark “De Heikamp” Heijen

AEDDe AED bij de voetbal en tennisvereniging is vervangen en vanaf 1 april 2019 opgenomen in het landelijk netwerk van hartslagnu.nl.
17 Leden van de voetbal en tennisvereniging hebben in april een cursus reanimatie en AED gevolgd. Deze is verzorgd door Ocean ambulancezorg  Limburg-Noord BV.
Alle getrainde personen zijn nu geregistreerd als burgerhulpverlener en kunnen worden opgeroepen door hartslagnu.nl, via 112, als er een calamiteit in Heijen is. Met de aanvulling van onze leden zijn er circa 60 burgerhulpverleners actief in de Gemeente Gennep wat een heel mooi resultaat is!  Echter zijn we opzoek naar nog meer burgerhulpverleners!
Wil je ook burger hulpverlener worden. Hier doe je het voor......

Lees meer...

december 2019: Riet vd Louw uit de Boommarterstraat, ambtenaar vd burgerlijke stand

riet van der louwAanvulling op interview in Hejs Nejs

Bij ambtenaar van de burgerlijke stand denken de meeste mensen meteen aan een trouwambtenaar. En dat ben ik ook wel, al is dat een relatief klein onderdeel van mijn werk. Ik sluit alleen de gratis huwelijken en partnerschappen in de gemeente Heumen. Dit jaar waren dat er 31. En ik doe, samen met een collega de administratieve voorbereiding van alle huwelijken en partnerschappen. Dat houdt in:

Lees meer...

20-12-2019: Wolf in Heijen gespot

wolf in heijenVerschillende mensen hebben zaterdag een wolf gespot vlak bij de A77 in het Noord-Limburgse Heijen. Glenn Lelieveld van Wolven in Nederland noemt het een ‘bijzondere waarneming’, al is de aanwezigheid van de wolf in deze tijd van het jaar al niet meer uniek te noemen. De wolvenspotter uit Heijen zag rond half tien in de ochtend de wolf vanuit het badkamerraam van hun woning aan de rand van het Limburgse dorp. ,,Ik dacht eerst dat het een ree was", zei de jongen. ,,Die zie je hier wel vaker.”

18-12-2019: In memoriam: Riek Raijmakers

Riek RaaymakersRiek werd op 13/02/1930 geboren in Beugen en was de oudste uit een gezin van 6 kinderen. Toen haar moeder ziek werd moest ze, zoals dat veelal ging in die tijd, de zorg voor het gezin op zich nemen en op 13 jarige leeftijd de school verlaten. Iets waar ze altijd toch veel spijt van gehad heeft. Vrij snel na de tweede wereldoorlog leerde ze Frans Raijmakers kennen, ze trouwden en gingen vanwege de woningnood in die tijd, inwonen bij de familie van de Hoogen op de Smele in Heijen. Na een jaar of vijf werd er verhuisd naar de Hoefstraat waar Riek ruim 50 jaar heeft gewoond. Er werden in totaal 5 kinderen geboren. Toen Frans overleed is Riek verhuisd naar de Acaciastraat in Heijen waar ze nog een paar mooie en actieve jaren gehad heeft. Riek is onder andere jaren lang lid van het gemengd koor van Heijen geweest. Nadat er bij haar de ziekte Alzheimer werd geconstateerd is ze opgenomen in de gesloten afdeling van Pantein waar ze in de ochtend van 14 november vredig in haar slaap is overleden.

Ontvangen van familie Raijmakers.

oktober 2019: Vervanging pastoor St. Dionisiuskerk

dionisuskerk

Donderdag 10 oktober j.l. was het gesprek over de nieuwe pastoor. We krijgen t/m december een “vervanger” in afwachting van een “nieuwe pastoor” voor de HAS-parochies. De vervanger heet Jacques Geudens.

November 2019: Man van het jaar 2019

man van het jaar 2019 aTijdens het Openingsbal op zaterdag 16 november jl is Frank Weerepas uitgeroepen tot man van het jaar 2019.

In een volle zaal werd hij door vorst Boy toegesproken en geroemd om zijn grote inzet voor de Heijense carnaval.

november 2019: ArcheoRoute belevingsplek in Heijen

archeoroute aOp donderdag 14 november j.l. zijn in de gemeente Gennep 4 nieuwe ArcheoRoute belevingsplekken onthuld, waaronder 1 in Heijen. De archeologische vindplaatsen worden gemarkeerd door een speer. De speer in Heijen, aan de Hommersumseweg 47, markeert de “IJzertijdboeren”. Download de app op www.archeoroutelimburg.nl en beleef het verhaal van de IJzertijdboeren.  Bij iedere Archeo vindplaats zie je een andere vorm (artefact). Deze artefacten kun je verzamelen met het spel ArcheoGo (via de app). Ook heel leuk voor kinderen.

Link naar de Archeologisch vindplaats: locatie Hommersumseweg 47 Heijen

02-11-2019: Rapport enquete woningbouw Heijen dd 30 oktober

enquete woning behoefteOm beter inzicht te krijgen in de woningbehoefte in Heijen, heeft het dorp zelf een enquête onder de bewoners uitgezet.  Aan de hand van een aantal vragen is er een inzicht verkregen in de woningbehoefte op korte en op langere termijn. De resultaten zijn per leeftijdsgroep weergegeven. In het voorliggende verslag zijn per leeftijdsgroep de conclusies weergegeven. De algemene conclusie staat weergegeven. Het resultaat van de enquête wil de werkgroep voorzieningenplan en het bestuur van Heije Moijer graag met de gemeente bespreken.

llnk naar enquête woningbehoefte resultaten en conclusies

oktober 2019: Naamgeving pleintje aan de Hoofdstraat

vooraanzichtDe bouw van de woningen en de Dorpskamer aan de Hoofdstraat-Kasteelstraat (Heisaterrein) gaat toch echt binnenkort van start. Omdat er een soort pleintje of hofje ontstaat tussen de nieuwe woningen is het ook van belang deze wijk een eigen adressering te geven. In het overleg van 7 augustus jl. met de gemeente bleek dat voor het hele perceel één naam gehanteerd moet worden, ook als er later meer bijgebouwd zou zijn.

Lees meer...

mei 2019: 100e editie van Hèjs Nèjs: Indrukwekkende verhalen ...

In de 100e editie van Hèjs Nèjs staat een overzicht per nummer van de verhalen die in de Hèjs Nèjs nummers 50 tot 100 zijn gepubliceerd. Hieronder het uitgebreide overzicht van citaten uit de HN.
 
fotocollage 100e uitgave deel 1fotocollage 100e uitgave deel 2Een tweetal fotocollages die ook in HN van deze maand zijn geplaatst.
Klik op de collage voor de vergroting.
 

 

 

Citaten uit de edities 50 tot en met 99…

In de 50e editie van het Hèjs Nèjs, die uitkwam in november 2014, presenteerden wij een overzicht van citaten uit de eerste 49 nummers van het Hèjs Nèjs. Aangezien de 100e editie zeker voor ons als redactie toch weer een enorme mijlpaal is en wij er trots op zijn dat we zo ver gekomen zijn, gingen we ook deze keer terug in de tijd. Laten we eens kijken wat we zoal hebben genoteerd in de nummers 50 tot en met 99. 

Lees meer...