header.png
maandag 25 maart 2019

24-03-2019: Goldene Perle der Blasmusik met Die Original Maastaler

groepsfoto 27 12 2018Op 24 maart aanstaande vindt voor de vijfde maal  “ Die goldenen Perlen der Blasmusik”  plaats. Een unieke samenwerking tussen De Fraps uit Leuth en Die Original Maastaler uit Heijen in de duitse plaats Keeken (bij Kleef). Vanaf 14.00 uur verzorgen de twee kapellen een gevarieerd programma met Egerländer- en Böhmische muziek. Wilt u genieten van enkele gezellige uurtjes muziek dan nodigen wij u van harte uit in Das Schützenhaus des Schützenverein Keeken, Düffelgaustrasse 18, 47533 in Keeken. De entree bedraagt 2,50 euro.

21-03-2019: Lezing Zijactief: "verschillen tussen mannen en vrouwen"

logo ZijActiefZijActief afdeling Ottersum en Heijen organiseren op donderdag 21 maart om 20.00 uur in Zaal 't Swaantje in Ottersum een avond met een lezing door Leon Pouls uit Stramproy met als thema “De verschillen tussen mannen en vrouwen”. De lezingen van Léon gaan over mensen. Hij houdt met actuele onderwerpen op een interactieve en humoristische manier mensen een spiegel voor. Hij confronteert het publiek op een speelse en luchtige manier met de manier waarop wij onze levens leiden. Dit levert opmerkelijke inzichten op met als insteek een stuk persoonlijke groei bij het publiek.
Een van de recensies over de voordracht is: “Verschillen tussen mannen en vrouwen, een geestige en positieve avond met veel humor, attent en tactvol gebracht. Lang geleden dat ik zo gelachen heb".

Lees meer...

05-03-2019: Burgemeester en wethouders op bezoek in Huys Heijen

College bezoekt Huys HeijenOp 5 maart bracht het college van B&W een bezoek aan Huys Heijen. Deze locatie biedt onderdak aan arbeidsmigranten. Huisvesting van arbeidsmigranten is een actueel onderwerp en vormt op veel plaatsen in het land een uitdaging. Dat geldt ook voor gemeente Gennep. We hebben arbeidsmigranten nodig, met name voor werkzaamheden in productieprocessen. Dat betekent dat er ook aandacht moet zijn voor een goede woonsituatie van deze groep.

Lees meer...

februari 2019: Inbraakbeveiligingtips

wijkagentenBericht ingezonden door de redactie van het Hèjs Nèjs.

Met het oog op de komende carnaval, een periode waarin de inbraakcijfers nog wel eens willen oplopen spraken we met onze wijkagenten. Ook naar aanleiding van een bericht van RTL dat aangaf dat Heijen op plaats 8 van de meest inbraakgevoelige dorpen in  Nederland zou staan.

Lees meer...

Maart 2019: Geen hulp uit Heijen voor rommelmarkt Gilde

dionisiusgilde

Beste Heijenaren

Op ons verzoek aan de Heijense verenigingen en/of vriendengroepen om te helpen tijdens de organisatie van de rommelmarkt heeft helaas niemand gereageerd. Wij zien ons daarom genoodzaakt om de hulp buiten Heijen te gaan zoeken. Het gilde van Gennep heeft al aangegeven om te helpen als er geen melding vanuit Heijen zou komen. Wel jammer dat het zo moet.

St Dionysiusgilde Heijen

Lees meer...

Februari 2019: Programma Carnaval 2019

prins Lars 1Programma 2019:
Zondag 3 feburari: Heilige Mis. Aanvang: 09.30 uur
Zondag 3 februari: Receptie prins in Café Zalen Jan. Aanvang: 11.11 uur
Zaterdag 16 februari: La-La Bal in Café Zalen Jan. Aanvang: 20.30 uur
Vrijdag 22 februari: Bonte Kruumelbal in D'n Toomp. Aanvang 18.00 uur
Zaterdag 2 maart: Zotte Zaoterdag 20.30 uur bij Café Zalen Jan
Zondag 3 maart: Optocht Gennep 13.30 uur
Zondag 3 maart: Pleebeksje - carnavaloke 16.30 uur bij café zalen Jan
Maandag 4 maart: optocht Heijen 14.00 uur start: Dorpsplein Nieuwwijksstraat
Maandag 4 maart: Hèjs rundje 15.30 uur
Maandag 4 maart: Carnavalsmiddag, met om 16.00 uur de prijsuitreiking voor de jeugd van de optocht in d'n Toomp
Maandag 4 maart: Optochtbal 20.30 uur bij Café zalen Jan
Dinsdag 5 maart: Jeugdboerenbruiloft 14.11 uur bij de kerk in Heijen, daarna feest bij Jan
Dinsdag 5 maart: de Lètste urekes 19.11 in Café Zalen Jan
 

13-02-2019: Vieren ook bevers Valentijn?

Henk Kerkhoff beversVandaag een bericht in de Gelderlander over de bevers aan de Niers. Het is niet duidelijk of de bevers of Henk Kerkhoff het Valentijn hart in de boom achter Henk hebben gemaakt! Bron: de Gelderlander 13-02-2019

12-02-2019: Putdeksels

putdekselNieuwe rage in Heijen: putdeksels sparen? Linke soep en slecht voor de rug! Afval wordt volop gedumpt langs de wegen en putdeksels worden meegenomen. Beter om het afval mee te nemen, maar ja, dat brengt geen geld op. Wel een schone omgeving.....
Foto: Henk Kerkhoff

23-01-2019: Volleybalclub VCRH zoekt sportieve dames

logo volleybalVolleybalvereniging VCRH Heijen is op zoek naar enthousiaste, sportieve dames die het leuk zouden vinden om een volleybal recreatenteam op te starten. Het is de bedoeling om één keer in de week te trainen en uiteindelijk ook mee te draaien in de recreanten competitie. Heb je enige volleybal ervaring en ben je bovenal op zoek naar ontspanning en gezelligheid in teamverband meld je dan aan bij Maike de Goeij of Maria van Dijck.

23-01-2019: Bestuurlijke vernieuwing vv Heijen

vv heijen logo 2Tijdens de afgelopen algemene leden vergadering van 22 november 2018  en de bijeenkomst van 10 januari jl.  is door het bestuur duidelijk kenbaar gemaakt dat we grote behoefte hebben aan  nieuwe vrijwilligers die allerlei werkzaamheden binnen de vereniging op gaan pakken.
 
Daarbij zoeken we ook  naar vrijwilligers die een coördinerende rol willen invullen.

Lees meer...

06-01-2019: Nieuwjaarsconcert Die Orginial Maastaler

groepsfoto 27 12 2018Als u liefhebber bent van Egerländer- en Böhmische muziek dan moet u zondag 6 januari 2019 hier in Heijen zijn. Daar vindt namelijk het nieuwjaarsconcert van muziekkapel Die Original Maastaler plaats. Vele mooie melodieën zullen deze middag de revue passeren. Aanvang van dit gezellige concert is 12.00 uur en vindt plaats in gemeenschapshuis D’n Toomp, De entree is gratis.

06-01-2019: Burgerhulpverlening in Heijen, iets voor u?

aedsignBij een hartstilstand zijn de eerste zes minuten cruciaal. Als iemand dan start met reanimeren en een AED aansluit, is de kans op overleven het grootst. Een ambulance redt het vaak niet om binnen zes minuten bij het slachtoffer te zijn. U misschien wel. Daarom zijn er burgerhulpverleners: vrijwillige hulpverleners die zijn aangemeld bij het alarmeringssysteem HartslagNu. Met dit systeem worden burgerhulpverleners vanuit de Meldkamer Ambulancezorg gealarmeerd als er in hun woon- of werkomgeving een melding is van een hartstilstand. Kijk voor meer informatie op www.hartslagnu.nl.
 

Lees meer...

04-01-2019: Heb je meer/extra vrije tijd?

logo ltcde heikampAls tennisclub zouden wij heel blij zijn als we er één persoon bij zouden hebben t.b.v. de Jeugdcommissie en één persoon ten behoeve van de Accommodatiecommissie. Beide functies vragen slechts enkele uren per jaar van je vrije tijd. De jeugdcommissie organiseert een aantal activiteiten voor onze jeugdige leden. De Accommodatiecommissie zorgt voor een goede staat van onderhoud van ons tennispark en -banen. Voor meer informatie of aanmelden voor deze ondersteunende activiteiten, neem dan contact op met Mw. Desirée Janssen, klik hier: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

01-01-2019: Hans Boekholt erelid VV Heijen-

Hans BoekholtTijdens de nieuwjaarsreceptie is Hans Boekholt, vanwege zijn bijzondere verdiensten, benoemd tot erelid van de voetbalvereniging. Voorzitter Ineke Lambregts richtte gisteren het woord tot Hans en zijn echtgenote Suzan en sprak de bijzondere waardering voor hen uit. Want niet alleen Hans is met het  VV Heijen virus besmet, ook Suzan heeft zich jarenlang ingezet voor de voetbalvereniging. Suzan bedankt!

Lees meer...

01-01-2019: Geluk Zaolig Nèjjaor

zaolig nejjarHet “geluk zaolig nèjjaor wensen” is een traditie die veel inwoners van Heijen blijdschap brengt.  Kinderen komen tussen10.30 uur en 13.30 uur aan de deur en wensen iedereen een “geluk zaolig nèjjaor”.  Schreeuw zo hard je kunt ” geluk zoalig nèjjaor” bij iedere voordeur. Vergeet niet een tas om je nek te hangen, je zou nog wel eens iets lekkers kunnen ontvangen.

NIet vergeten de poster op te hangen!