maandag 27 maart 2023

september 2018: over uw buurt

logo gemeente gennepSteeds meer zaken kunt u online regelen. Snel en accuraat. Ook de overheid biedt haar diensten en berichten digitaal aan. Een ontwikkeling die in de huidige samenleving niet meer is weg te denken.

Berichten over uw wijk of buurt zijn ook online te vinden. Via de e-mailservice of app van ‘Over uw buurt’ kunt u continue op de hoogte blijven van alles wat er speelt in uw omgeving. Dat is wel zo prettig en veilig wonen.

U ontvangt informatie van regionale overheidsorganisaties, zoals de gemeente, de provincie of het waterschap, rechtstreeks in uw mail of via de app op uw smartphone of tablet. Daarbij gaat het om vergunningen, (bouw)plannen en regelgeving, zoals de verbouwing van een huis of een terrasvergunning.

Aanmelden

De app is beschikbaar voor Apple (iOS), Android en Windows. Aanmelden voor de service kan via www.overuwbuurt.overheid.nl. Daar kunt u zelf instellen welk type berichten u wilt ontvangen en binnen welke straal om uw huis of bedrijf.

Slechts één klik verwijderd

Met deze service zijn de buurtberichten snel en eenvoudig te vinden via de digitale weg. Informatie van de overheid komt via ‘Over uw buurt’ op één plek samen, waardoor u constant slechts één klik verwijderd bent van de meest recente berichten over uw wijk. Hierdoor bent u niet meer afhankelijk van bijvoorbeeld de bekendmakingen in de VIA Gennep, die wij als extra service publiceren.