maandag 27 maart 2023

12-07-2018: Inloopbijeenkomst zonneparkt Heijen op 12 juli in Plan B

zonnepanelen park beekweg 2018Op donderdag 12 juli 2018 is er een inloopbijeenkomst in Café Plan B over de ontwerp-omgevingsvergunning die is aangevraagd voor het aanleggen van een zonnepark. U kunt vanaf 16.30 tot 18.30 uur binnenlopen en de plannen voor het zonnepark van initiatiefnemer Kronos Solar bekijken. Deskundigen van Kronos Solar en de gemeente zijn aanwezig aan wie u vragen kunt stellen.

In “Via Gennep” stond de verkeerde locatie genoemd, zonder tijdstip..

Bomen

Het zonnepark komt te liggen achter camping De Schaaf en achter bedrijventerrein De Brem waar Arvato Logistics gevestigd is. Volgens wethouder Rob Peperzak is in de gemeente Gennep onderzocht op welke plekken een zonnepark aangelegd zou kunnen worden. ,,De locatie langs de Beekweg in Heijen is eigenlijk ideaal’’, meent hij. ,,Het gebied is omzoomd met bomen en daardoor deels aan het zicht onttrokken. De bodem ligt lager dan de rest van de omgeving. Daardoor ligt het terrein grotendeels uit het zicht.’’

Volgens Peperzak heeft het Duitse bedrijf Kronos Solar - dat het zonnepark wil neerleggen - al contact gehad met de directe omgeving van de beoogde locatie. Onder meer met omwonende particulieren en met de eigenaren van camping De Schaaf. 

Bemoeienis

De gemeente heeft geen verdere bemoeienis met het aanleggen van het zonneveld. Kronos zou de ondergrond gaan huren van de particuliere eigenaar. De stroom die de zonnepanelen opleveren zijn niet per se voor de gemeente Gennep bedoeld. De stroom gaat als groene stroom naar het elektriciteitsnet. Gennep heeft wel voordeel van een werkend zonneveld. De duurzame energie die er wordt opgewekt draagt bij aan het behalen van de doelen die Gennep heeft gesteld in de duurzaamheidsvisie. 

Bron: de Gelderlander Maasland: 23-06-2018