maandag 27 maart 2023

16 mei 2018: De kledingbank komt weer naar Heijen

logo gemeente gennepOp woensdag 16 mei organiseert de Kledingbank Limburg weer een Kledingdag bij INTOS in Heijen. Inwoners van de gemeente Gennep met een laag inkomen kunnen op deze dag een gratis set tweedehands zomerkleding uitzoeken.

Datum en tijd: woensdag 16 mei 2018, van 10:30 tot 16:30 uur

Locatie: INTOS, Grote Heeze 41 in Heijen

De vrijwilligers van de Kledingbank Limburg sorteren alle ingezamelde kleding uit. Goede en moderne kleding komt in de rekken te hangen en de overige kleding wordt verkocht om nieuw ondergoed en ontbrekende maten van te kopen.

Uitnodiging
Iedereen die een uitkering of tegemoetkoming van de gemeente heeft gekregen, omdat hij of zij een laag inkomen heeft, wordt uitgenodigd. Ook klanten van de voedselbank, het jeugdsportfonds en het jeugdcultuurfonds  krijgen de uitnodiging. Het kan dus zijn dat u meerdere uitnodigingen krijgt. Toch kunt u maar één keer meedoen aan de Kledingdag en u mag de uitnodiging niet aan iemand anders geven. Inwoners die zich hebben aangemeld voor digitale post, krijgen  via de digitale mailbox een reminder.

Wel een laag inkomen, maar geen uitnodiging?
Heeft u wel een laag inkomen, maar geen uitnodiging ontvangen? Meld u dan vóór 5 mei 2018 bij Team Toegang van de gemeente Gennep (0485-494141) om alsnog een uitnodiging te krijgen voor de Kledingdag. Team Toegang zal kijken of u bij de doelgroep hoort. U kunt dit ook zelf controleren op www.gennep.nl/laaginkomen.
Ook inwoners die ondersteuning van Stichting Leergeld ontvangen, kunnen zich bij de gemeente melden om een uitnodiging te krijgen.  Deze zin is toegevoegd.

Slecht ter been?
In het verleden was het voor mensen met een rolstoel, rollator of scootmobiel soms moeilijk om, tussen alle bezoekers door, bij alle rekken te komen. Daarom gaat de Kledingdag voor hen een half uur eerder open (vanaf 10:00 uur).

Bron: Gemeenterubriek Gennep, VIA Gennep 25 april 2018.