maandag 27 maart 2023

april 2018: Werkgroep Historisch Heijen

In april 2016 is de werkgroep Historisch Heijen opgericht en later onderdeel geworden van de vereniging Hèjje Mojjer.

Doel van de werkgroep is om het Heijen van vroeger in beeld te brengen. Dat kan natuurlijk het beste met foto’s, maar ook met kaarten van straten en gebouwen, briefkaarten, lucifermerken met Heijen erop, etc.

Tot ons grote genoegen hebben wij de omvangrijke verzameling van foto’s, kaarten etc. van wijlen Jacques van Dijck en Wim Verhoeven al mogen scannen. Ook andere (familieleden van) Heijenaren hebben materiaal beschikbaar gesteld. Hartelijk dank daarvoor.

Facebook

Dat de historie van Heijen leeft onder de bewoners wordt duidelijk door de op Facebook gemaakte pagina over Heijen. Het blijkt dat er nog tal van foto’s beschikbaar zijn in fotoboeken van Heijenaren en hun ouders en grootouders.

Samen sterk

Als u foto's op Facebook geplaatst hebt en wij die ook op deze site zouden mogen plaatsen, verzoeken wij u ons per email deze foto(s) te willen zenden. Mocht u zelf niet beschikken over de digitale versie maar uitsluitend het origineel in uw bezit hebben, zullen wij het graag bij u ophalen, scannen en uiteraard onbeschadigd bij u terugbrengen. Desgewenst ontvangt u ook het scanbestand. Ook als u fotomateriaal heeft over Heijen, horen wij dat graag. Het kan een waardevolle aanvulling zijn. Ook hierbij zorgen wij voor het scannen ervan en krijgt u het materiaal–uiteraard onbeschadigd- weer spoedig terug. Op die manier kunnen wij een zo compleet mogelijk beeld van oud-Heijen laten zien. Om een mail te zenden klikt u Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gaandeweg komt het zo ontstane beeld van de geschiedenis van Heijen beschikbaar voor alle Heijenaren op dit onderdeel van de site historischheijen.info

De werkgroep

De werkgroep bestaat uit Hans Wientjens, voorzitter, Henk Kerkhoff, secretaris en de leden Jan Coenen, Gerrie Franken, Petra Kandelaars-Franken,  Els Koenen-Reintjes, José Kusters-Derks en Harry Teeuwen.