Klik op foto of logo voor meer info!
word lid HM
     Voor oudere berichten kijk bij archief

mila peeters voorleesMila Peeters mag meedoen aan de finale van de nationale voorleeskampioenschappen. De 11-jarige Mila van basisschool De Heggerank in Heijen mag naar de finale op 23 mei in Amstelveen, omdat ze afgelopen maandag Limburgs kampioen is geworden. 

Hoe spannend wil je het hebben? Je bent al de beste met voorlezen van jouw school en dan wordt je op 2 maart ook nog eens de voorleeskampioen van alle basisscholen in de gemeenten Gennep en Mook & Middelaar. Mila deed het gewoon.

Met deze overwinning wist de voorleeskampioen zich te kwalificeren voor de Regionale Ronde van Noord-Limburg op 13 maart in Venray. Daar moest ze het op nemen tegen de winnaars uit Oirlo, Grubbenvorst, Leunen, Tienray, Horst en Bergen.

Ook in Venray slaagde Mila erin om de voorleeswedstrijd te winnen, waarmee ze ook nog kampioen van de regio Venray en omstreken werd.

Met deze overwinning op zak mocht Mila afgelopen maandag (16 april) meedoen aan de provinciale kampioenschappen in theater de Oranjerie in Roermond, waar ze zich wederom als winnaar wist te kwalificeren voor de nationale voorleeskampioen-schappen op 23 mei in Amstelveen.

De winnaar is een jaar lang De Nationale Voorleeskampioen en mag als Kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum meebeslissen over activiteiten in het museum.

Dit jaar viert De Nationale Voorleeswedstrijd feest: de grootste leesbevorderings-wedstrijd van Nederland vindt dit jaar voor de 25e keer plaats. Van de bijna 233.000 deelnemers zijn er 3.474 kinderen tot voorleeskampioen van hun school gekroond tijdens de schoolrondes van de wedstrijd.

In de afgelopen 25 jaar deden ongeveer anderhalf miljoen kinderen mee als voorlezer of als luisteraar tijdens De Nationale Voorleeswedstrijd.