logo wortelpinDe Zittingsavonden 2018 worden gehouden op vrijdag 23 en zaterdag 24 november. Op vrijdag gaan we om 20.00 uur van start maar op zaterdag starten we het programma om 19.40 uur. Anders dan  je bent gewend start de voorverkoop op vrijdagavond 9 november van 19.11-20.11 bij café zalen Jan. De Zittingsavonden zijn populair. Vorig jaar was de zaterdag binnen een mum van tijd uitverkocht, dus zorg dat u (er op tijd!!) bij bent.

De Zittingsavondcommissie,

Dirk, Marga en Ryanne

Zie hieronder een samenvatting van de lovende recensie van de Zittingsavonden 2017.

Door: Bertus van As                                                                                 

Gevarieerde Zittingsavonden bij de Wortelpin

Het wortelpinnenrijk beleefde twee zeer gevarieerde zittingsavonden met veel artiesten van eigen bodem en twee tonpraters van buitenaf.  

De eigen hofkapel zorgde voorafgaand voor gezellige muziek. Ook tijdens het programma speelde de kapel regelmatig mooie muziek. Namens prins Marco I verwelkomde vorst Boy iedereen op de zittingsavond.

In het eerste optreden verzorgde de allerjongste lichting van de dansgarde een leuke showdans. Meteen hierna mocht de juniordansgroep hun kunsten tonen

Na deze dansjes was ut de beurt aan Kaboem. Het werd een terugblik op de gebeurtenissen van het afgelopen jaar en de wisseling van de wacht van het café. Deze situatie en diverse personages werden zeer herkenbaar uitgebeeld in een mannentoilet. Iedereen genoot van de levensechte taferelen.  

Aansluitend volgde het optreden van de groepen drie en vier van de dansgarde. Ook deze meiden vertoonden met veel verve hun kunsten aan het enthousiaste publiek.

De eerste buut van de avond was van Erik Mulder als “Bertje Bullseye”. Na eerst allerlei andere sporten te hebben beoefend was hij noodgedwongen, darter geworden.  Z’n 1e wedstrijd had maar liefst 17 uur geduurd. Niet het gooien, mar het tellen was namelijk het probleem. Hij betrok op meesterlijke wijze het publiek bij zijn buut.

Na de pauze volgde het optreden van de ex-prinsen van de Wortelpin. Zij voerden een parodie op van het programma “Tussen Kunst en Kitsch” onder de Heijse titel “Tussen Kunst en Kwats”. Allerlei voorwerpen uit het Heijense werden aan deskundige “Franciskus

Stofleski”, die de waarde moest bepalen. Zo werden een oud-dansmarietje (Eric van Dijck) opgevoerd, een herdenkingstegel van een ex-prins (Theo Driessen) tentoongesteld en een oude trombone van de fanfare beoordeeld. Er werd gefilosofeerd over wie daar allemaal op had geblazen. De zaal herkende het allemaal reageerde hilarisch.

De volgende act was van Goed Gevuld. De klusjesmannen Friso Cornelissen en Ruud Roelofs hadden in Thijn Hermsen een goede stagiair gevonden, die prima begreep wat er van hem verlangd werd. Ook dit jaar nam het trio de Heise samenleving kritisch op de korrel. De mannen hadden hun ogen en oren weer goed de kost gegeven en de zaal werd helemaal op de hoogte gebracht van de gebeurtenissen gedurende het afgelopen jaar.

Na dit dolkomische optreden was het de beurt aan de Entertainmentgroep met een danswedstrijd waaraan ook prins Marco deelnam. Ook dit jaar was het weer een uitdagende voorstelling.

Terug van weggeweest beklom “onze eigen” tonprater Ad van Zitteren de bűhne. Ad, verkleed als Feyenoord-supporter,  was zijn “papieren” tekst vergeten en vulde de avond met het hardop beantwoorden van apps tot het moment dat de teksten binnen werden gebracht maar er helaas geen tijd meer over was voor zijn buut. Uit de binnengekomen appjes bleek dat Ad van alles had meegemaakt in Heijen. Met prachtige woordspelingen en in zijn typische droge verteltrant hing het publiek aan zijn lippen.

De laatste buut van de avond was van Dirk Kouwenberg als “de Astronaut”. Hij had als prijs in de postcodeloterij een reis naar de maan gewonnen. Daardoor was hij de eerste Brabander op de maan. Op uitvoerige en plastische wijze beschreef hij de reis en zien reisgenoten. Opnieuw genoot het publiek volop. Een groot applaus was de beloning voor deze geweldige buut waarmee hij ook de Zuid-Nederlandse buutkampioenschappen 2017 had gewonnen.

De zitting werd besloten met een optreden van Heijs Uut Volle Borst, dit jaar ingevuld door Frank Wijers en Michiel Noij met een potpourri van carnavalsliedjes. Al snel zong iedereen mee en trok de polonaise dur de zaal.

Het ware twee prachtige zittingen met amusement van de bovenste plank, waar het talrijke publiek volop van heeft genoten.