header.png
woensdag 13 november 2019

mei 2018: Enquete visie op de kerk in Heijen

dionysius kerkKerkbestuur van de H. Dionysius verzoekt u z.s.m. het bijgevoegde enquêteformulier in Hejs nejs te leveren voor 20 mei (Pinksteren).

Hartelijk dank voor uw medewerking.

Pastoor en kerkbestuur H. Dionysius Heijen

25-05-2018: Algemene ledenvergadering van Vereniging Héjje Mojjer

Logo Hjje Mojjer kleinerGeachte leden Vereniging Héjje Mojjer,
 
Hierbij nodigen wij u van harte uit voor de algemene ledenvergadering van Vereniging Héjje Mojjer. Deze vindt plaats op:
Datum: vrijdag 25 mei
Locatie: Zalen Jan, Hoofdstraat 15
Aanvang: 19.30 uur
Op deze avond willen wij u informeren over het afgelopen jaar en het komende jaar. Verder worden de financiën besproken en is er een wijziging in het dagelijks bestuur.
 
Graag tot dan,
Bestuur Héjje Mojjer

23-05-2018: Wegwerkzaamheden gemeente Gennep in Heijen

logo gemeente gennepOp diverse wegen in de gemeente Gennep worden slijtlagen aangebracht.
Woensdag 23 mei 2018: Stuwweg, Heijen en de Kamperweg, Heijen
Vrijdag 25 mei 2018: Sleeweg, Heijen
De werkzaamheden zijn afhankelijk van werkbaar weer. Genoemde wegen worden niet afgesloten, maar er kan enige overlast ontstaan. Hiervoor vragen we uw begrip
Bron: Gemeenterubriek Gennep, VIA Gennep 16 mei 2018.

mei 2018: Wijkagent Heijen stelt zich voor

wijkagent Maikel Brouwers Anthony van Baal 1509806197490Maikel Brouwers en Anthony van Baal stelden zich voor tijdens de ledenvergadering van Heijje Mojjer. Zij zijn de wijkagenten in de gemeente Gennep,  Maikel richt zich vooral op de vier kerkdorpen ( Heijen, Milsbeek, Ottersum en Venzelderheide) van onze gemeente en is daar aanspreekpunt voor de inwoners. Hij is bereikbaar via tel. 06-22557760 en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Anthony van Baal richt zich op Gennep. Hij is bereikbaar via  tel. 06-11356053  en  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.     "Als wijkagent fiets ik vaak door de wijk en probeer ik zoveel mogelijk aanwezig te zijn bij grotere evenementen in de gemeente Gennep. Ik begin iedere dag met het doornemen van alle Gennep-gerelateerde meldingen en kijk ik waar ik kan helpen. Zo ondersteun ik bijvoorbeeld bewoners bij zorgzaken, civiele conflicten of strafzaken. Ook zit ik in veel overlegvormen zoals een veiligheidsoverleg, zorgnetwerkoverleg (over zorgmijders), casuïstiek overleg (over problemen in de wijken) en een evenementenoverleg".

Bron: www.gennep.nl

juni 2018: Team SMS wint 1e Heijense dorpsquiz

winnaars dorpsquizDe eerste Heijse Dorpsquiz “InSpannendHeijen” is gewonnen door Team 1 “SMS”. Na het tellen van alle punten van het quizboek, de Facebook vragen en alle opdrachten van de finale dag op de Heisa zondag voeren zij de ranglijst aan! De tweede plaats is voor Team 2 “Heijse Revue & Co”, de derde plaats is voor Team 15 “Duck Gewiekst”.

Alle drie deze teams winnen een mooi geldbedrag voor het goede doel waarvoor er werd gespeeld. Respectievelijk MYSA, Zonnebloem Heijen en ALS(Spierfonds).  De volledige ranglijst van alle teams is hieronder te vinden.

Lees meer...

01-07-2018: Concert Cheers in d'n Toomp Heijen

Logo CheersPopkoor Cheers geeft zondag 1 juli een zomerconcert in gemeenschapshuis D'n Toomp in Heijen. Er zijn daarnaast gastoptredens van Popkoor Vocaal Spirit uit Siebengewald en Theaterspeelplaats Gennep. Het concert begint om 13.30 uur, de toegang is gratis.

01-07-2018: Workshop ‘koken in de tuin uit de tuin"

groei en bloei actiCokkie van Leeuwen van Frutti Confetti organiseert op zondag 1 juli 2018 een workshop "koken in de tuin" samen met Groei en Bloei.
De workshop is in de tuin aan de Boxmeerseweg 16 van 15.30 - 19.00 uur. Maximaal 20 personen kunnen hieraan deelnemen en de kosten zijn: € 25,00 voor leden en € 29,50 voor niet leden.
Heerlijk buiten koken en eten met uw eigen oogst van het seizoen. Groenten, fruit, kruiden en eetbare bloemen staan op het menu, aangevuld met vlees of vis.

Lees meer...

26-06-2018: Huiskamerproject

huiskamer collumDe eerste huiskamer informatieavond vond plaats op 26 juni j.l. en kende een goede opkomst.

De aanwezige belangstellenden werden door Richard geïnformeerd d.m.v. een korte powerpoint presentatie. Iedereen gaf dezelfde avond al aan, op een of andere wijze wel iets te willen betekenen voor de huiskamer, geweldig! Al met al een zeer geslaagde avond die na de zomervakantie een vervolg krijgt. Ook degenen die zich aangemeld hadden maar verhinderd waren zullen worden geïnformeerd.

Iedereen hartelijk bedankt voor je komst en fijne vakantie gewenst. De huiskamerwerkgroep, Richard, Edwin, Erwin, Minet en Antoinette. Meer hierover in het Hejs Nejs van augustus.

Lees meer...

01-07-2018: St. Dionysiusgilde neemt deel aan kringgildendag

dionisiusgildeOp  zondag 1 juli zal het St. Dionysiusgilde Heijen deelnemen aan de kringgildendag in Groeningen. Tijdens deze kleurrijke en bijzondere dag zullen 29 gildes om 12.30 uur uit de kring Land van Cuijk door Groeningen trekken en later deelnemen aan diverse wedstrijden o.a. vendelen, kruisboogschieten en geweerschieten. Tevens zal het gehele weekend een middeleeuws kampement op het evenementen-terrein neerstrijken. Kijk voor meer info op www.gildenfestijn2018.nl

30-06-2018: Overleden Martien Miggiels

Parochienieuws van St. Dionysiuskerk:

Overleden: Martien Miggiels, 82 jaar.
De uitvaartmis is aanstaande zaterdag 30 juni om 10.30 uur in de Parochiekerk H. Dionysius in Heijen, waarna Martien wordt begraven op de begraafplaats te Heijen. Er is geen avondwake.

20-06-2018: Bitterballenconcert

bitterballenconcert 2Aanstaande woensdag 20 juni om 20.00 uur is het bitterballenconcert bij Het Heijs Hepke met medewerking van Revuegroep Heijen, Die Original Maastaler en Het Heijs Hepke.

Benieuwd wie de GOUDEN bitterbal dit jaar krijgt? Kom dan woensdag om 20.00 naar het Heijs Hepke.

12-07-2018: Inloopbijeenkomst zonneparkt Heijen op 12 juli in Plan B

zonnepanelen park beekweg 2018Op donderdag 12 juli 2018 is er een inloopbijeenkomst in Café Plan B over de ontwerp-omgevingsvergunning die is aangevraagd voor het aanleggen van een zonnepark. U kunt vanaf 16.30 tot 18.30 uur binnenlopen en de plannen voor het zonnepark van initiatiefnemer Kronos Solar bekijken. Deskundigen van Kronos Solar en de gemeente zijn aanwezig aan wie u vragen kunt stellen.

In “Via Gennep” stond de verkeerde locatie genoemd, zonder tijdstip..

Lees meer...

Juli 2018: T-shirts voor Heijense Vierdaagsewandelaars

logo gemeente gennepVierdaagsedeelnemers uit de gemeente Gennep kunnen, op vertoon van hun inschrijfbewijs, weer een speciaal Vierdaagse t-shirt ophalen tijdens het PruuvemMment. U kunt op zaterdag 14 juli tussen 12.00 en 14.00 uur terecht bij de kraam van de gemeente op het Jan Lindersplein in Gennep.

Het t-shirt kan ook op maandag 16 of dinsdag 17 juli worden opgehaald bij de receptie van het gemeentekantoor (tijdens kantooruren).

Juli 2018: Oproep Hejs Nejs

geslaagd 2018Ook dit jaar we alle voortgezet onderwijs geslaagden uit Heijen, in het Hejs Nejs zetten. Daarom vragen wij om een foto van jezelf met vlag of diploma of gewoon een toffe selfie te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Graag erbij vermelden:
- naam,  - geslaagd voor...  - Welke vervolgopleiding ga je volgen...  - Hoe ziet jouw leven er over 10 jaar uit....
Alvast bedankt!

augustus 2018: Vacature redactie Hèjs Nèjs

logo Heije mojer hejs nejsSinds 2010 maken wij met ons enthousiaste en geoliede team het Hèjs Nèjs. Vanaf het begin heeft Henk Kerkhoff de voorzittersfunctie binnen de redactie vervuld. Onlangs heeft Henk aangegeven deze taak te willen overdragen en als "gewoon"redactielid bij het team betrokken te blijven. Daarom zijn wij op zoek naar een inspirerende persoon, die de taak van de redactievoorzitter wil en kan overnemen. De taken als voorzitter houden in grote lijnen het volgende in: het behartigen van organisatorische zaken, het fungeren als vraagbaak, het bewaken van de grote lijnen, het leiden van de redactievergaderingen en in een voorkomend geval het leveren van redactionele bijdragen.
Heeft u interesse in deze boeiende en uitdagende functie of heeft u hierover nog vragen> neem dan contact op met Henk, bij voorkeur per e/mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

juli 2018: Informatiebord

infobord 2 infobordHet nieuwe informatiebord is inmiddels geplaatst. Aan de ene zijde het "Wandelroutenetwerk" en aan de andere zijde de "wandelroute Hè.js Ru.ndje".

 

 

juli 2018: "D'n buukenboom"

beukenboombeukenboom plaatjeAan de Nieuwerfsekerkweg op de grens van Heijen en Afferden staat deze beukenboom met dit plaatje erin. Op de vraag wat de betekenis hiervan is kreeg ik veel reacties. Hartelijk bedankt hiervoor!

Hieronder de mail van Lambert en Anja Jansen:
 

Lees meer...

27-07-2018: Overleden, Joke Peters

Overleden: Joke Peters (van de Smele)
Donderdag 26 juli is het mogelijk om afscheid van haar te nemen bij uitvaartvaartcentrum Goemans, 2e dwarsweg 54 te Gennep van 19.00 tot 19.30 uur
Vrijdag 27 juli wordt ze in besloten kring begraven op de begraafplaats te Heijen (er is geen mis)

28-08-2018: Ganipja voor 20-jarige Molenstichting Gennep

gerardamolenOp zaterdag 28 juli 2018 ontving de Molenstichting Gennep een gemeentelijke onderscheiding, de Ganapja. Reden daarvoor is de inzet van de stichting om de drie beeldbepalende molens in gemeente Gennep in stand te houden, dankzij grote betrokkenheid van de zeven vrijwillige molenaars en het bestuur dat zorgt voor evenwicht in financiën en onderhoud.

Het bestuur en de vrijwillige molenaars van de Molenstichting hebben met hun enorme inzet een substantiële bijdrage geleverd aan de instandhouding van het Genneps cultureel erfgoed. In de afgelopen 20 jaar hebben zij ervoor gezorgd dat de drie molens in Gennep (De Reus), Ven-Zelderheide (Rust na Arbeid) en Heijen (Gerarda) er prachtig bij staan. De molenaars voeren allerlei klein en groot onderhoud uit aan de molens. Molenaar Harry Kaak (en Heijenaar) is officieel instructeur en heeft vele molenaars opgeleid.

Lees meer...

september 2018: Kermisprogramma Plan B

kermis 2018 plan BKermisprogramma voor 2018

Dit wordt een speciale editie aangezien het de laatste kermis bij Plan-B zal zijn.

Zaterdag 1 september vanaf 20:30 uur -  de Queen of soul Miss Beulah

Zondag 2 september vanaf 16:00 uur - de look-a-like Guus Meeuwis; Sjoerd, en Rechtstreeks uit Cafe Bolle Jan; Artiest Eddy Walsh, bekend van ‘Zijn het je ogen’ en ‘Ik heb het heerlijk naar mijn zin’.

Dit mag je echt niet missen, dus tot dan!

augustus 2018: Wil jij wereldberoemd worden in Heijen?

vv heijen logo 2Voetbalvereniging Heijen zoekt mensen die samen met de huidige vrijwilligers de vereniging draaiende willen houden.

Denk aan taken bij een team, in de kantine of in het bestuur. Niet week in, week uit vele, vele uren in touw zijn. De nadruk ligt op vele handen, maken licht werk. Je draagt je steentje bij, naar eigen draagkracht.

What's in it for me?

Lees meer...

03-09-2018: Dansmatinee voor senioren in Heijen

KBOKBO Heijen houdt op kermismaandag 3 september een dans matinee voor senioren. In gemeenschapshuis D'n Toomp klinkt tussen 14.00 - 17.30 uur de muziek van huisorkest Aldörum. De entree voor deze kermis dansmiddag met tombola bedraagt 5 euro. Ook niet-leden en 50 plussers van welkom.

september 2018: over uw buurt

logo gemeente gennepSteeds meer zaken kunt u online regelen. Snel en accuraat. Ook de overheid biedt haar diensten en berichten digitaal aan. Een ontwikkeling die in de huidige samenleving niet meer is weg te denken.

Berichten over uw wijk of buurt zijn ook online te vinden. Via de e-mailservice of app van ‘Over uw buurt’ kunt u continue op de hoogte blijven van alles wat er speelt in uw omgeving. Dat is wel zo prettig en veilig wonen.

Lees meer...

26-08-2018: Uitnodiging Destion 100 jaar

Destion feestWe zijn honderd jaar en nodigen u van harte uit om dit op 26 september bij Café Zalen Jan samen met ons
onder het genot van een gebakje, borrel en hapjes ons verjaardagsfeestje te vieren.
Komt u liever niet alleen? Neem gerust iemand mee. Wij hopen u te zien op onze feestje!
 
 
 

Lees meer...

02-09-2018: Frühschoppenconcert

groepsfotoZondag 2 september a.s. houdt Die Original Maastaler het jaarlijkse Frühschoppenconcert. Met veel nieuwe nummers gaan we er weer een paar gezellige uurtjes van maken. Ook revuegroep Heijen komt met een ludieke act om zo zichzelf te presenteren voor het “muziektheater Urlaub an der Eger” op 17 en 18 november. Hebben we u nieuwsgierig gemaakt? Kom dan luisteren en genieten op 2 september vanaf 12.00 uur in gemeenschapshuis D’n Toomp. Voor de entree hoeft u het niet te laten want die is gratis. En vergeet niet uw steunkaarten mee te brengen. We hebben weer mooie prijzen

05-10-2018: Overleden, Jan Hermsen

Parochienieuws van St. Dionysiuskerk:

Overleden: Jan Hermsen, 80 jaar.
De uitvaartmis is aanstaande vrijdag 5 oktober om 10.30 uur in de Parochiekerk H. Dionysius in Heijen. Aansluitend wordt Jan begraven op de begraafplaats in Heijen .

september 2018: Fietstunnel onder de Hoofdstraat

gravite fietstunnelDe fietstunnel onder de Hoofdstraat in Heijen is van graffiti ontdaan en opnieuw geschilderd met een anti-graffitilaag.

Laten we er met zijn allen voor zorgen dat onze openbare ruimte mooi schoon blijft. Dat scheelt ons uiteindelijk ook in de portemonnee!

Bron: gemeente Gennep

 

27-10-2018: Sla je Slag Cup

slagwerkgroepNa een succesvolle editie van Jeugd-Sla je Slag, vindt op zaterdag 27 oktober de Sla je Slag Cup 2018 plaats voor de divisies 4 t/m 1. Van 10.00 uur tot 19.00 uur zullen verschillende slagwerkensembles hun programma uitvoeren in d'n Toomp.. Aan diversiteit zal het dan ook zeker niet ontbreken! Wij nodigen iedereen van harte uit om te genieten van de diverse uitvoeringen. 
De entree is gratis.

17-11-2018: Muziektheater "Urlaub an der Eger"

1 Muziektheater2De Revuegroep en Die Original Maastaler treffen elkaar op vakantie. “URLAUB AN DER EGER” Tsjechië op zaterdag 17 november om 19.30 uur en zondag 18 november om 14.00 uur in D’n Toomp in Heijen.. Entree kassa: € 6,50.

Kaartjes zijn te koop bij de volgende verkoopadressen: Troefmarkt Heijen, Heijs Hepke, Gemeenschapshuis D'n Toomp en bij de leden van Die Original Maastaler en de leden van de Revuegroep

Lees meer...

oktober 2018: Overzicht mogelijke providers die op Glasvezel zitten

glasvezel logoInwoners van Heijen moeten eerst voor december een keuze maken of ze wel mee willen doen met glasvezel. Daarna de keuze maken welke provider. De optie om dat collectief te doen, bv. via Hejje Mojjer is tijdens de bijeenkomst geopperd. De providers willen dat wel. De wensen van Heijenaren m.b.t. de voortgang hiervan wordt kort besproken a.s. dinsdag 9 oktober bij de presentatie Voorzieningenplan.

okto 2018: Zoekplaatje Historisch Heijen

zoekplaatje vraag hr Snuverink
Wie herkent deze gebouwen en weet wie op de foto staan?
Reactie graag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

03-06-2018: Open dag "oud Heijens gezin" boerderij Ruhl

fam ruhlAanstaande zondag 3 juni heeft het "oud Heijense" gezin Ruhl open dag tjdens de bedrijven open dag "Vortum Mullem opent"  In Vortum Mullem. Iedereen is welkom op de boerderij aan de Steenklef 6 van John,  Liesbeth, Sander en  Dennis van 11.00 - 17.00 uur. De familie Ruhl had voorheen een boerderij op de Brem, maar moest wijken voor de industrie.

 

 

 

31-12-2018: Oliebollenactie

oliebollenactie 2018Ook dit jaar organiseert de jeugd van v.v. Heijen weer de oliebollenactie.
Op oudjaarsdag kom de jeugd van v.v. Heijen bij u langs met heerlijke oliebollen.
 
Vanaf 09.30 uur ook te koop bij: Eeterij Het Hejs Hepke!

28-12-2018: Diamanten paar Specht - Hones

diamanten paar spechtBurgemeester Peter de Koning en zijn echtgenote Edith bezochten net voor het nieuwe jaar het diamanten paar Geert en Ria Specht - Hones. Het Heijense echtpaar is 60 jaar getrouwd en voelt zich thuis in Heijen.

24-12-2018: Kerstwens Hèjje Mojjer

Het gaat Heijen voor de wind, in 2019 vieren we onder meer de 100e uitgave Héjs Nejs en voor de 10e keer de Heisa feesten. Al met al volop in beweging.Namens alle vrijwilligers bedankt voor het afgelopen jaar, wij wensen u en uw familie fijne feestdagen en een fantastisch gezond 2019.

Lees meer...

24-12-2018: Herdertjesmis

Alle toppers van de herdertjesmis. De kinderen van groep 8 die het kerstspel speelde. De kinderen van het koortje en de muzikanten van b-fanfare emm.
Allemaal bedankt voor jullie bijdrage. Namens de liturgie groep: Ellen, Maike, Cindy, Malou, Lcy en Jolanda

Lees meer...

23-12-2018: Hejs kruidenbitter

Wij, Mathijs Jansen en Edwin Jans zijn bezig geweest met het bedenken van een borreltje voor Heijen.  Het is gewoon een aardigheidje voor het dorp en zal tijdens het Heisafeest van 2019 gepresenteerd worden.

Lees meer...

22-12-2018: Kerstconcert en Herdertjesmis

kerstconcert 2018Op zaterdag 22 december om 19.00 uur is in de kerk het kerstconcert van de gezamenlijke Heijense muziekverenigingen: Jeugdorkest EMM, fanfare EMM, Nèj Hèjs en het Gezinskoor. Op kerstavond 24 december om 19.00 uur zal het kinderkoor van de school en het B-orkest van Fanfare EMM de herdertjesmis muzikaal opluisteren.

21-12-2018: Fanfare EMM op de 15e kaarsjesavond

kaarsjesavondOp vrijdagavond 21 december om 19.30 uur vindt de 15e kaarsjesavond plaats op de Markt in Gennep. Bij enkel licht van de duizenden kaarsen klinken de tonen van fanfare Eendracht Maakt Macht uit Heijen. De muziekvereniging wordt ondersteund door het Gennepse koor Cheers. Samen zorgen zij voor  kerstliederen, die door de aanwezigen meegezongen worden.

19-12-2018: Pannaveld naar Heijen

logo gemeente gennepHet mobiele pannaveld van gemeente Gennep wordt in januari verplaatst van Ven-Zelderheide naar het kermisterrein in Heijen. Het veld kan door jong en oud gebruikt worden voor pannavoetbal, dit is een vorm van straatvoetbal. Bij pannavoetbal staat het scoren van een doelpunt niet voorop, het gaat vooral om het maken van mooie acties, afdwingen van respect en de tegenstander aftroeven. Het spel kan een-tegen-een tot vijf-tegen-vijf gespeeld worden. Het veld is er voor jong en oud.
 
Bron: Gemeenterubriek Gennep, VIA Gennep 19 december 2018.

10-12-2018: Donateursactie Fanfare EMM

EMMVan maandag 10 tot 17 december komen de leden van Fanfare EMM bij u langs voor de jaarlijkse donateursactie. De (uniek genummerde) kaarten kosten € 5,00 per stuk. Ook dit jaar is er een loterij aan verbonden. Uit de verkochte kaartnummers worden 3 winnende nummers getrokken. De winnaars ontvangen een attentie die wordt geschonken door De Troefmarkt en het Heijs Hepke.

08-12-2018: Einde Plan-B

plan BNa 5 jaar komt er een eind aan Plan-B. Het afscheidsfeest is op zaterdag 8 december 2018 van 17.00 - 00.00 uur. De kosten zijn: € 15,00 onbeperkt drinken inclusief eten. Bandjes voor deze avond zijn te koop bij Plan-B.

23-11-2018: Zittingsavonden 2018: vrijdag 23 en zaterdag 24 november

logo wortelpinDe Zittingsavonden 2018 worden gehouden op vrijdag 23 en zaterdag 24 november. Op vrijdag gaan we om 20.00 uur van start maar op zaterdag starten we het programma om 19.40 uur. Anders dan  je bent gewend start de voorverkoop op vrijdagavond 9 november van 19.11-20.11 bij café zalen Jan. De Zittingsavonden zijn populair. Vorig jaar was de zaterdag binnen een mum van tijd uitverkocht, dus zorg dat u (er op tijd!!) bij bent.

Lees meer...

23-11-2018: Zittingsavonden 2018

Zittingsavond 2018Carnavalsvereniging de Wortelpin organiseert Zittingsavonden op:

Vrijdag 23 november, zaal open om 19.30 uur, aanvang
programma 20.00 uur
Zaterdag 24 november, zaal open om 19.15 uur, aanvang
programma 19.40 uur
Entree: de toegangskaartjes kosten in de voorverkoop
€ 10,00, aan de zaal € 13,00.-

22-11-2018: Topvakantie aan de Eger in Heijen

revuegroep en die original maastalerTijdens een tweetal uitvoeringen onder de naam “Urlaub an der Eger”, hebben ruim driehonderd bezoekers afgelopen weekend in gemeenschapshuis d’n Toomp in Heijen kunnen genieten van een uniek stukje muziektheater.Op initiatief van en in samenwerking met blaaskapel Die Original Maastaler werd er door de Revuegroep Heijen een musical-achtig optreden uitgewerkt en in nauwe samenwerking

Lees meer...

17-11-2018: Aanleg wadi in Heijen

17-11-18: Aan de Hoofdstraat tegenover Café Zalen Jan komt een opvang van water, een wadi genoemd. In Heijen gaan -we hiermee iets opmerkelijks meemaken, namelijk dat het water omhoog gaat stromen. In vroeger tijden werd de kerk op het hoogste punt van het dorp gebouwd. Op dit hoogst punt wordt nu deze wadi aangelegd. Het water zal hier naar toe moeten stromen. We zullen het zien en meemaken. Tekst: Frits Basten

19-10-2018: Natuurherfstwandeling Heijen

Op vrijdag 19 oktober jl gingen zo’n vijftig inwoners van gemeente Gennep op pad met IVN-gids Martha Thooen. Aanleiding voor deze herfstwandeling was het nieuwe wandelboekje van de gemeente. Er werd afgetrapt met een warming-up van de beweegcoaches. Met een appel en een sapje van de Smaakparels gingen de wandelaars op pad.

Lees meer...

04-10-2018: Beekweg Heijen Zonnepark

logo gemeente gennep04-10-18: Burgemeester en wethouders van Gennep hebben een vergunning verleend voor:
Het realiseren van een zonnepark gelegen aan de Beekweg te Heijen.
Verzendatum: dit besluit is verzonden op 26 september 2018.
Ter inzage
Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken alsmede de ontwerp-verklaring van geen bedenkingen hebben ter inzage gelegen vanaf 5 juli 2018 tot en met 15 augustus 2018.

Lees meer...

28-08-2018: Holland Ladies Tour 2018 door Heijen


ladys toer 2018
Wereldtoppers als titelverdedigster Annemiek van Vleuten, olympisch kampioene Anna van der Breggen, Europees kampioene tijdrijden Ellen van Dijk en oud-winnares Lisa Brennauer kijken uit naar de 21e editie van de Boels Ladies Tour. Na vier selectieve etappes door Gelderland en Limburg eindigt de enige Women’s WorldTOur-etappewedstrijd in de Benelux in het Brabantse Roosendaal, waar een individuele tijdrit uit zal wijzen wie zich dit jaar eind winnares mag noemen van de Boels Ladies Tour. 

De Boels Ladies Tour is van disdag 28 t/m zondag 2 september 2018

Route dag 3, 30 augustus is de dag van Gennep, waarbij ook door Heijen wordt gefietst.

Rit schema dag 3: https://boelsladiestour.nl/wp-content/uploads/2018/08/Road-directions-Stage-3-BLT18.pdf

 

19-07-2018: Welke Heijense buurt gaat meedoen aan ONZE BUURT 2018?

onze buurtEen prijzenpot van € 60.000 voor de beste buurtplannen
Een eetclub voor de wijk, speeltuin voor jonge en oud, tuintjesproject van ex-verslaafden voor mindervaliden: door wijken, dorpen, clubs en organisaties worden de mooiste plannen bedacht om de maatschappij een beetje warmer en fraaier te maken. Onze Buurt helpt de beste plannen van Limburg met een startkapitaal dat kan oplopen tot tienduizenden euro’s. Inschrijven om kans te maken op het budget, kan dit jaar tot en met 31 augustus.

Lees meer...

15-06-2018: EMM live: 15 juni 2018

peanuts 2018Het muzikale hoogtepunt zal plaatsvinden op vrijdagavond 15 juni: EMM Live! Een ongekend groots showconcert met medewerking van verschillende artiesten. Zoals een professioneel strijkersensemble bestaande uit Michelle van Elk, Marie de Thouars, Twan Cox en Floor Bakker. Deze musici zijn o.a. actief bij Symfonisch Collectief Breda, NJO en Guido’s Orchestra. Uiteraard zal het vaste combo bestaande uit Jan Luppes (basgitaar), Bart Janssen (toetsen) en Joshua de Jonge (gitaar) ook weer haar medewerking verlenen. En last but not least Richard Sprokkereef, Ingrid Heijl en Karin Hertsenberg (opera zangeres). Zij zullen zowel gezamenlijk als individueel hun muzikale talent ten gehore brengen! Het geheel staat onder leiding van dirigenten Theo Jetten en Casper Traa. Licht, geluid én video worden deze avond op een professionele wijze verzorgd. Kortom een concert waarbij het publiek oren en ogen tekort zal komen en niet stil kan blijven staan!

Lees meer...

15-06-2018: ARTIESTEN ‘EMM LIVE’ 15 juni 2018

collage 2Zoals bekend zal Fanfare EMM een ongekend groots showconcert geven tijdens het jubileumweekend. Naast de circa 85 muzikanten van de slagwerkgroep en het orkest zullen er ook verschillende artiesten en musici schitteren op het podium.  

Met trots presenteren wij jullie de artiesten Richard Sprokkereef, Karin Hertsenberg en Ingrid Heijl!

 

Lees meer...

06-05-2018: Koningsschieten 2018

Koningsschieten 2017Zondag 6 mei 2018 wordt er weer gestreden om de koningstitel. Wie wordt de nieuwe koning(in) van het St. Dionusiusgilde?

Omstreeks 14.00 uur beginnen de wedstrijden.


25-03-2018: Livia van den Berg behaalt 1e prijs op BBM solistenconcours

Livia vd berg soliste EMMZondag 25 maart vond in De Elsenhof in Sambeek een solistenconcours plaats. Vanuit EMM deed Livia van den Berg mee. En voor de eerste keer niet onverdienstelijk! Ze behaalde 84 punten wat goed is voor een eerste prijs! Daarmee is ze ook winnaar geworden in de 5e divisie en mag ze meedoen aan de Brabantse kampioenschappen. Gefeliciteerd!

19-03-2018: Lentevuur 2018

Lentevuur 2018Zaterdag 7 april gaan we de lente inluiden met het Lentevuur.

Lever je kleurplaat in en maak kans op een leuke verrassing.
 
Ontsteken lentevuur: 19:00 uur evenemententerrein Hoofdstraat.

12-03-2018: Contributie Hèjje Mojjer 2018

logo heijen mojjerBeste mensen, denkt u nog aan het contributieformulier dat u de afgelopen week heeft ontvangen?

  • Als u geen lid bent heeft u een inschrijfformulier ontvangen om u aan te melden. U kunt de contributie contant, via de bank of via een automatische incasso voldoen.
  • Als u al lid bent en vorig jaar contant of via de bank betaald heeft, heeft u een formulier ontvangen om uw lidmaatschap te verlengen.
  • De mensen die al lid zijn via automatische incasso hebben geen formulier ontvangen.

U kunt de formulieren in de brievenbus doen bij Edwin Jans, Meidoornstraat 22.

Bij voorbaat dank.

25-03-2018: Palmpasenviering 2018

palmpasen 2017Zondag 25 maart vindt de Palmpasenviering om 9.30 uur plaats in de Dionysius Kerk in Heijen.

Om 9.00 uur verzamelen bij basisschool de Heggerank. Hiervandaan vertrekt de optocht onder begeleiding van het Dionysius Gilde naar de kerk. We zouden het fijn vinden wanneer zoveel mogelijk kinderen hieraan gehoor geven en samen met ons deze viering willen vieren. Wij verzorgen de broodhaantjes en de stokken om een mooie Palmpasenstok van te maken voor kinderen tot en met groep 5.

Lees meer...