header.png
vrijdag 24 januari 2020

oktober 2019: Naamgeving pleintje aan de Hoofdstraat

vooraanzichtDe bouw van de woningen en de Dorpskamer aan de Hoofdstraat-Kasteelstraat (Heisaterrein) gaat toch echt binnenkort van start. Omdat er een soort pleintje of hofje ontstaat tussen de nieuwe woningen is het ook van belang deze wijk een eigen adressering te geven. In het overleg van 7 augustus jl. met de gemeente bleek dat voor het hele perceel één naam gehanteerd moet worden, ook als er later meer bijgebouwd zou zijn.

Het is mogelijk om toelichtingen van een naam of persoon in de vorm van een plaquette toe te voegen. Wij als Heijen kunnen een voorstel doen aan de Straatnaamcommissie van gemeente Gennep, waarna het besluit omtrent de naam zal worden genomen door het college van B&W.

Wij als bestuur van Hèjje Mojjer vinden het gepast om een naam van een bekende Heijenaar aan de nieuwe wijk/hof te verbinden. (Een criterium hierbij is dat deze persoon al enige tijd geleden overleden is en van onbesproken gedrag.) Wij denken met name aan de twee Heijense wethouders Huub Lambregts en Thei Brons.Daarom hebben wij aan de naamgevingscommissie van gemeente Gennep de naam "Wethoudershof" aangereikt waarbij ook een plaquette dient te worden geplaatst met daarop informatie over de beide wethouders. Dit voorstel is met de beide families overlegd en beide families zijn akkoord. Mochten Heijenaren op dit voorstel willen reageren dan kan dat bij Pierre Hendriks. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-25362560).

Heijenaren kunnen zelf ook suggesties aan de naamgevingscommissie (t.a.v. mevrouw Jolanda van Vegten, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) aanreiken. De gemeente wil dat de naam bij voorkeur breed gedragen wordt door het dorp.

Het bestuur van Hèjje Mojjer

Evenementen en Diversen

Algemeen

 Bij evenementen staan kerkdiensten, ophalen afval, papier en kca

Belangrijke zaken