Gennep glasvezel organiseert in elke woonplaats van de gemeente Gennep de komende maanden informatie- en inschrijfavonden voor onbeperkt supersnel internet in de hele gemeente Gennep.

Op de informatieavond legt een projectleider van Gennep glasvezel uit waarom de noodzaak voor glasvezel zo hoog is, wat de kosten zijn en hoe overstappen in zijn werk gaat. Een goede internetverbinding is voor de leefbaarheid van Heijen namelijk ook van levensbelang. Lees hierover ook meer in het glasvezelmagazine dat huis-aan-huis is rondgebracht door de ambassadeurs.

Glasvezel is supersnel, zeer betrouwbaar en vaak goedkoper. De huidige koperen netwerken kunnen de jaarlijkse internetgroei van 40% nauwelijks aan. De gemeente Gennep is commercieel niet interessant voor de grote aanbieders. Daarom is het initiatief Gennep glasvezel opgestart. Als voldoende mensen uit Heijen, en de rest van de gemeente Gennep, zich inschrijven voor glasvezel wordt een gebiedsdekkend netwerk in de gemeente gerealiseerd.

De ambassadeurs van Heijen: Wil Nelissen, Mark van Willigenburg, Henk Coenen, Hennie Frentz, Iris Storms, Andre Frentz, Bas Koenen, Joost Konings, Heijo Alting, Mario Kessels, Camiel Eltink en Henk Koster stellen het zeer op prijs als u bij deze informatieavond aanwezig bent. Een goede internetverbinding is voor de leefbaarheid van Heijen namelijk van levensbelang.

EINDE BERICHT

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Paul Kempen, 06 533 539 70 of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gennep Glasvezel in een initiatief van de gemeente Gennep. Het doel is een glasvezelnetwerk te realiseren in alle kernen, buitengebieden en bedrijventerreinen. Via een glasvezelnetwerk kun je onbeperkt supersnel internetten, TV kijken en telefoneren.

Achtergrond informatie

Er zijn tal van redenen waarom glasvezel een prominente rol in ons leven (gaat) spelen. We beschrijven er een paar:

  • Thuiswerken: glasvezel zorgt ervoor dat thuiswerken naar de toekomst toe mogelijk blijft en zorgt ervoor dat het in buitengebieden mogelijk wordt.
  • Bedrijven: de gemeente heeft kleine en grote industrieterreinen. In het buitengebied liggen tal van bedrijven, al dan niet met een agrarisch of toeristisch karakter. Al deze bedrijven leiden dagelijks economische schade omdat internet niet goed werkt of niet snel genoeg is. Grote bedrijven hebben vaak zelf al een verbinding met glasvezel gerealiseerd. Voor kleinere bedrijven is dat onbetaalbaar. Om meer bedrijvigheid in onze gemeenten te krijgen en om een gunstige vestigingsplaats te zijn voor bedrijven is een glasvezelnetwerk noodzakelijk.
  • Veiligheid en zorg: senioren willen langer thuis blijven wonen, mits dat veilig kan. Supersnel internet zorgt ervoor dat mantelzorgers, zorgprofessionals en senioren met elkaar kunnen communiceren met behulp van digitale technieken zoals bijvoorbeeld video-communicatie. Beeldzorg noemt Pantein dit.
  • Leegstand in het buitengebied: ouderen verlaten de huizen in het buitengebied en trekken naar de kernen. Daar voelen ze zich veiliger. Glasvezel helpt die ouderen om in hun eigen huis te blijven wonen. Monitoring met behulp van zorgalarm in combinatie met bewakingscamera’s en beeldzorg maakt dit mogelijk. Zo hoeven zij op hun oude dag niet te verhuizen.
  • Onderwijs: een student van de middelbare school zonder pc is ondenkbaar geworden. Zonder internet kunnen deze leerlingen nauwelijks nog hun huiswerk maken. Maar ook de kinderen van het basisonderwijs hebben internet nodig voor hun ontwikkeling. Door de slechte kwaliteit van het netwerk kunnen kinderen in het buitengebied en in delen van de kernen hun school niet volgen.