header.png
dinsdag 22 mei 2018

Historisch Heijen

In april 2016 is de werkgroep Historisch Heijen opgericht en later onderdeel geworden van vereniging Hèjje Mojjer. In Hèjs Nèjs heeft u hierover kunnen lezen.

Doel van de werkgroep is om Heijen van vroeger (circa 1970 en ouder) in beeld te brengen. Dat kan natuurlijk het beste met foto’s, maar ook met kaarten van straten en gebouwen, briefkaarten, lucifermerken met Heijen erop, etc.

Tot ons grote genoegen hebben wij de omvangrijke verzameling van foto’s, kaarten etc. van wijlen Jacques van Dijck en Wim Verhoeven al mogen scannen. Ook enkele andere (familieleden) van Heijenaren hebben materiaal beschikbaar gesteld. Hartelijk dank daarvoor.

Facebook

Dat de historie van Heijen leeft onder de bewoners wordt duidelijk door de onlangs gestarte actie op Facebook over Heijen. Het blijkt, dat er nog tal van foto’s beschikbaar zijn in fotoboeken van Heijenaren en hun ouders en grootouders.

Samen sterk

Als wij materiaal over oud Heijen dat op Facebook geplaatst wordt, ook mogen scannen, stuur dit dan a.u.b. per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Wellicht is de kwaliteit voldoende en als dat niet zo is nemen wij contact op en zorgen voor een kwalitatief hoogwaardige scan. Op die manier krijgen wij straks de beschikking over een zo compleet mogelijk beeld van oud-Heijen. Ook als u fotomateriaal heeft over Heijen, horen wij dat graag. Het kan een waardevolle aanvulling zijn. Ook hierbij zorgen wij voor het scannen ervan en krijgt u het –uiteraard onbeschadigd- weer spoedig terug.

Uiteindelijk komt het zo ontstane beeld van de geschiedenis van Heijen beschikbaar voor alle Heijenaren.

De werkgroep

De werkgroep bestaat uit Hans Wientjens, voorzitter, Henk Kerkhoff, secretaris en de leden Jan Coenen, Petra Kandelaars-Franken, Gerrie Franken en Harry Teeuwen. Harry Brons heeft nog meegeholpen bij de verzameling van materiaal voor het pand aan de Dionisiusstraat 5-7 (oud, waar nu Lijsterbesstraat 1-3 staat), maar is geen lid van de werkgroep.

Vraag van de maand:

 Heijen 1966 Archief Gerrie Franken via Gisela Lamers 2kopie

Bron: Gisela Lamers

 

Huis Sjang Lintzen (dit stond op een verhoogd terrein, ongeveer op de plaats waar later slagerij Martens is gebouwd, aan het begin van de huidige Meidoornstraat)

Wie heeft er nog foto’s van dit huis of een deel ervan (bijvoorbeeld op de achtergrond van een andere foto)? Graag sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.